RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan


Image and video hosting by TinyPic



En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Ossehaas met Champignons

.


Ossehaas met champignons
Ingrediënten:
800 g ossehaas
zout
peper
16 zilveruitjes
100 g boter
1 glaasje cognac
2 dl chablis
2 dl slagroom
1 ui
1 takje tijm
1/2 blaadje laurier
1 wortel
4 sjalotjes
20 gram bloem
300 g champignons

Bereiding:
Maak de zilveruitjes schoon
Smelt 50 g boter in een pan
Doe hierin het vlees en de uitjes en sauteer het gedurende 7 min. bruin op niet te hoog vuur
Haal de uitjes uit de pan en houd ze warm
Flambeer het vlees met de cognac (wasemkap uit!)
Zet dan de pan van het vuur
Schil en hak de ui fijn
Schil de wortel en snij ze in kleine brunoise
Smelt 30 g boter in een pannetje
Voeg hier ui, wortel, tijm en laurier bij.
Laat het even sauteren en voeg dan de bloem toe.
Laat die lichtbruin worden en doe er dan de chablis bij.
Geef er ook zout en peper bij en laat het 20 min. zachtjes koken.
Maak ondertussen de champignons zorgvuldig schoon, liefst zonder ze te wassen.
Snij ze in stukken.
Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
Smelt de rest van boter in een pan.
Sauteer hierin de sjalotjes tot ze kleur krijgen en voeg er dan de champignons bij.
Laat op hoog vuur 5 min. sauteren en voeg nu de room toe, zout en peper en laat op klein vuur sudderen.
Als de saus met de chablis klaar is, doe ze dan door een zeef.
Zet de pan met het vlees weer op het vuur, doe er de saus bij en laat nog 15 min. koken.
Doe na 5 min. de uitjes bij de saus en strooi zout en peper over het vlees.
Als het vlees klaar is gaat het op een voorverwarmde schaal en houd deze warm.
Laat de saus snel, op hoog vuur tot de helft reduceren en meng ze dan door de champignons met room.
Snij het vlees in plakken, leg er de champignons omheen en serveer.

0 reacties:

Een reactie posten