RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Zalmpate

.



Kruidige Zalmpate
Ingredienten:
600 gram zalm
1 1/2 deciliter witte wijn
1 uitje, fijngehakt
2 laurierbladeren
1 bosje peterseliestengels
1 pakje gelatinepoeder
3 theelepels limoensap
3 eetlepels peterselie, fijngehakt
2 eetlepels zuring
2 eetlepels kervel
2 eetlepels bieslook, gesnipperd
Gerookte zalmplakjes om vorm te bekleden

Saus:
1 1/2 deciliter mayonaise
1 1/2 deciliter dikke yoghurt
rasp van 1 citroen
1 theelepel tomatenpuree
1 theelepel kappertjes

Bereiden:

Leg de zalm in een pan met de wijn, ui, laurier en de peterseliestengels, vul dit aan met water tot de vis net onder staat
en breng dit aan de kook.
Laat de vis op een laag vuur 10 minuten zachtjes trekken.
Haal hem uit de pan en kook het vocht in tot
ongeveer 3 deciliter.
Zeef de bouillon en laat hem afkoelen.
Los de gelatine op in 2 eetlepels van de bouillon, volg de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg het limoensap en het gelatinemengsel toe aan de rest van de bouillon en roer dit door.
Verwijder het vel en de graten van de vis.
Haal de zalm uit elkaar met 1 of 2 vorken.
Doe de zalmflinters in een kom en schep er 2/3 van de bouillon en de
kruiden door.
Strooi er nu pas peper en zout naar smaak toe.
Vet de binnenkant van de vorm dun in met olie
Bedek de binnenkant van de kom of terrine met gerookte zalmplakjes
(Laat wat zalm over de rand hangen)
Schep het mengsel in de ingevette kom of terrine.
Vouw de overhangende plakjes over de zalmpate
Plaats de vorm in de koelkast tot de pate is opgesteven.
Schep er dan de achtergehouden bouillon over en laat ook deze opstijven.
Roer alle ingredienten van de saus door elkaar.
Serveer de pate met toast of diverse rustieke broodsoorten.

0 reacties:

Een reactie posten