RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan


Image and video hosting by TinyPic



En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Engelse Wildpie

.



Engelse Wildpie
Ingrediënten
125 g gerookte spekblokjes
500 g hertenbiefstuk, in stukken
1 theelepel koek- en speculaaskruiden
250 g sjalotten, gepeld
100 ml medium dry sherry
200 ml wildfond
200 g winterpeen, in blokjes
1 eetlepel verse tijm
2 blaadjes laurier
5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 eierdooier, losgeklopt

Materialen
eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet

Voorbereiden
Bak de spekblokjes in een braadpan zachtjes uit.
Kruid het hertenvlees met de koekkruiden en zout en (versgemalen) peper naar smaak.
Schep het vlees door de spekjes en bak het al omscheppend rondom bruin.
Halveer de sjalotten.
Schenk de sherry en fond langs de rand van de pan bij het vlees en schep de sjalotten en de peen erdoor.
Leg de takjes tijm en de laurierblaadjes erbij en stoof het vlees in
2 uur heel zachtjes gaar, eventueel op een vlamverdeler of in de slowcooker.
Laat daarna het te veel aan vocht op hoog vuur inkoken,
het vlees mag in een klein laagje vocht liggen.
Laat de vleesschotel iets afkoelen en breng hem op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Schep het vlees met de groenten en de rest van het vocht in de ovenschaaltjes.
Dek de schaaltjes af met een plakje deeg en druk deze aan de rand met een schulprand dicht.
Bestrijk de deegdeksels met eidooier en strooi er wat zout over.

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de wildpies in 20 minuten goudbruin en gaar.

Tip
Snijd kerstfiguurtjes uit het laatste plakje bladerdeeg en leg
deze op de deegdeksels voordat de schaaltjes de oven in gaan.

Klik HIER om het instructiefilmpje te zien

Bron:Allerhande

0 reacties:

Een reactie posten