RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??


Image and video hosting by TinyPic

Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...




En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan




Image and video hosting by TinyPic



En een hoop psp lesjes en Smulpaapje



Met meer recepten en productinfo...

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken



Aan Jeanne`s Keukentafel



Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Klassieke Kaasfondu

Kaasfondu
Het geheim van een perfecte kaasfondue?
De emmenthaler en gruyere niet in een keer in de pan doen, maar beetje bij beetje laten smelten.


Recept voor 4 personen
Ingredienten 


1 teentje knoflook, gehalveerd
4 dl droge witte wijn
300 g emmenthaler, grof geraspt
300 g gruyère, grof geraspt
1 1/2 el maïzena
3 el kirsch
versgemalen peper
2 stokbroden, in stukjes

extra nodig
fonduepan of caquelon, spiritusbrander, (fondue)vorken

Bereiding:
Wrijf de fonduepan in met het knoflookteentje.
Schenk de wijn in de pan en breng deze aan de kook.
Draai het vuur zo, dat de wijn net niet meer kookt.
Voeg de helft van de kaas in delen toe.
Maak hierbij met een houten lepel draaiende bewegingen in de vorm van een acht en voeg pas nieuwe kaas toe als de vorige helemaal is gesmolten.
Roer de maïzena los met de kirsch.
Voeg dit al roerend toe aan de gesmolten kaas.
Smelt hierna pas in delen de rest van de kaas.
Breng de fondue op smaak met peper.
Zet de fonduepan op de spiritusbrander om warm te houden.
Doop de stukjes stokbrood aan een vork in de fondue.
Lekker met een salade.

0 reacties:

Een reactie plaatsen