RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan


Image and video hosting by TinyPic



En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Buche de Noel (boomstam)


Bûche de Noël

Ingrediënten

2 perssinaasappels
2 eetlepels geraspte sinaasappelschil
3 eetlepels rum of cognac
1 liter slagroom
4 eetlepels suiker
1 rol volkoren biscuitjes (circa 20 stuks)
cacaopoeder

Bereiding:

Pers de sinaasappels uit.
Doe het sap in een kom.
Laat de sinaasappelrasp een uur in het sap weken.
Schep de schilletjes eruit en leg ze in rum of cognac.
Zet een langwerpige platte schaal klaar.
Klop de helft van de slagroom met de helft van de suiker stijf.
Doop elk koekje heel kort in het sinaasappelsap.
Zorg dat de koekjes heel blijven.
Besmeer één kant met een dunne laag slagroom.
Plak hier een even in het sap gedoopt koekje, eveneens aan één kant met slagroom
gesmeerd met de onbesmeerde kant tegen aan.
Maak 2 of 3 stapeltjes.
Ga zo door tot alle koekjes zijn verwerkt.
Leg de stapeltjes horizontaal op een schaal en druk de verschillende stapeltjes tegen elkaar aan.
Er ontstaat nu een ‘boomstam’ van koek.
Klop de rest van de slagroom met de overgebleven suiker stijf.
Besmeer de boomstam met behulp van een paletmes of een breed mes rondom met de slagroom.
Zet de boomstam afgedekt met folie in de koelkast.
Bestrooi hem vlak voor het opdienen met sinaasappelrasp en een beetje cacaopoeder.
Garneer de boomstam eventueel met decoratiechocola.
Snijd de rol aan tafel met een scherp mes in stukken.

Tips:

Van dit gerecht kunnen ook éénpersoons boomstammetjes worden gemaakt.
Verdeel het aantal biscuitjes in vieren of zessen en volg de aanwijzingen in het recept.

0 reacties:

Een reactie posten