RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan


Image and video hosting by TinyPic



En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Cranberry Rozijnenbrood

Cranberrie Rozijnenbrood

Een ander dan anders heerlijk rozijnenbrood
Door de honing en cranberry's.

Ingredienten
500 gram meel voor witbrood 
45 ml. vloeibare honing 
30 gram gesmolten of vloeibare boter 
2,5 gram zout 
1 zakje 1 zakje gedroogde gist van 7 gr. 
75 gram gedroogde cranberry’s 
75 gram rozijnen 
Eventueel klein beetje boter voor invetten vorm

Bereiding
Doe de cranberry’s en rozijnen in een schaaltje met lauw water om te weken,
anders halen ze veel water uit het deeg en wordt het brood droog.
Dat is niet zo lekker. 
Stop de overige ingredi├źnten in de vorm van de broodbakmachine, eerst de vloeibare dingen en dan de rest er boven op.
Zet de machine aan op het deegprogramma.
Laat de Cranberry’s en rozijnen uitlekken en dep ze een beetje droog met een stuk keukenrol.
Voeg de Cranberry’s en rozijnen toe bij het eerste piepsignaal van de broodbakmachine.
(is misschien per merk verschillend, kijk dan van te voren even in de handleiding). 
Verwarm de oven voor op 200 graden ( of gasstand 6)
Wanneer het deeg gekneed en gerezen is en het programma is klaar, haal het deeg dan uit de vorm,
kneed het nog even lichtjes door op een met meel bestoven aanrechtblad.
Maak er een dikke rechthoekige lap van, net zo lang als de bakvorm, rol het op en leg het deeg in de vorm.
Plaats de vorm op een rooster in het midden van de oven. 
En bak het brood in ca. 25 a 30 min. goudbruin.
Brood uit de vorm halen en laten afkoelen op een rooster.
Smullen maar! 
  
Tip
Verder heb je nodig: (broodbak- of andere kneedmachine, of gewoon handmatig kneden)
Metalen, langwerpige broodvorm voor in de oven, cakevorm kan eventueel ook!
Tip Vullen met spijs of er walnoten aan toevoegenis ook heel erg lekker!

0 reacties:

Een reactie plaatsen