RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??


Image and video hosting by TinyPic

Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...




En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan




Image and video hosting by TinyPic



En een hoop psp lesjes en Smulpaapje



Met meer recepten en productinfo...

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken



Aan Jeanne`s Keukentafel



Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Kletskoppen met whiskeycreme



Kletskoppen met whiskeycreme
Ingredienten:
175 gram kletskoppen
500 ml slagroom
flinke scheut whisky
1/2 eetlepel suiker
munt

Bereiding:
Een lekker dessert met ouderwetse kletskoppen en slagroom is zo gemaakt.
Het idee is simpel:
klop de slagroom stijf en breng deze op smaak met whisky en het schepje suiker suiker.
Volg hierbij je eigen smaak.
Ik heb gekozen voor de niet al te dure Famous Grouse, maar een vijftien jaar oude Dalwhinnie geeft natuurlijk een meer verfijnde, bloemrijke smaak aan het dessert.

Durf te experimenteren!
Klop de slagroom stijf.
Breng deze vervolgens op smaak met een flinke scheut whisky.
Spatel whisky door de slagroom.
Proef.
Smaakt het genoeg naar whisky?
Dan kun je stoppen.
Zoniet, toevoegen en opnieuw spatelen en proeven....
Verkruimel een paar kletskoppen en meng die door de whisky slagroom, voor wat extra bijt en stevigheid.
Leg een kletskop op een mooi bord.
Schep er vervolgens een flinke eetlepel whiskey slagroom op.
Leg op de slagroom opnieuw een kletskop en druk deze voorzichtig in het midden aan.
Bouw op deze manier voor iedereen een torentje.
Sluit af met een laagje room en garneer met verse munt.
Die geeft een lekker verfrissend accent aan de smaak.
Het is even rekenen om te zorgen dat je goed uitkomt, haal eventueel een tweede pak kletskoppen inhuis.
Heerlijk met een kopje koffie als afsluiter van de maaltijd en door elke whisky liefhebber te maken!

0 reacties:

Een reactie plaatsen