RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Kerststol

Kerststol

Dit recept is gebaseerd op de stol die in Delia’s Christmas staat.
Let erop dat je voor dit brood geen instant gist gebruikt, maar gedroogde gist.
Deze gist moet je eerst activeren door er water op te gieten.
Best wel moeilijk te maken.

Ingrediënten

150 ml melk
50 gram kristalsuiker
2 eetlepels gedroogde gist
350 gram patent bloem
¼ theelepel zout
110 gram boter
1 ei
40 gram krenten
50 gram rozijnen
20 gram gedroogde abrikozen
20 gram gedroogde cranberries
25 gram geglaceerde kersen
25 gram amandelen
1 citroen
1 sinaasappel
225 gram amandelspijs
Voor het glazuur
110 gram poedersuiker
1 eetlepel citroensap
Je kunt dit brood invriezen.

Bereidingswijze:
Haal de boter uit de koelkast
Verwarm de melk totdat je je vingertop er nog net in kan steken.
Giet de melk in een glazen maatbeker en voeg 1 theelepel suiker en de gedroogde gist toe.
Klop door elkaar en laat staan totdat het een schuimlaag van 2½ cm vormt (dit duurt ongeveer 15 minuten).
Was de gedroogde vruchten en snij de kersen en abrikozen in stukjes.
Hak de amandelen in stukjes. Rasp de schil van de citroen en de sinaasappel.
Klop het ei los.
Zeef de bloem met het zout en de rest van de suiker in een kom.
Maak een kuiltje in het middel.
Giet het melkmengsel in de kom.
Verdeel de boter in stukjes en voeg ook toe aan de kom.
Schenk het ei erbij.
Meng alles met je handen of met een houten lepel.
Zorg dat je een samenhangend deeg hebt dat niet meer aan de randen van de kom plakt.
Voeg het gedroogde fruit, de amandelen en de geraspte schil van de citroen en sinaasappel toe.
Kneed het deeg voor 5 minuten of totdat het deeg elastisch aanvoelt en het fruit goed verspreid is.
Leg het deeg in een kom en bedek de kom met folie.
Laat het deeg op een warme plaats rijzen totdat het in omvang verdubbeld is (dit kan tot twee uur duren).
Bestuif een werkblad met bloem en leg het deeg erop.
Kneed alle lucht eruit en blijf kneden totdat het deeg soepel en elastisch aanvoelt.
Rol het deeg uit in een rechthoek van 25 bij 20 cm.
Kneed de amandelspijs in een langwerpige rol en leg het net naast het midden van het deeg.
Vouw het deeg over de spijs en leg het brood op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Laat het opnieuw op een warme plek rijzen totdat het brood dubbel zo groot is.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Bak de stol voor 35 – 40 minuten in de oven.
Laat 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg de stol vervolgens op een rooster om af te koelen.
Maak ondertussen het glazuur.
Zeef de poedersuiker en meng in een kom met de citroensap.
Gebruik een spatel of mes om de bovenkant van de stol te glazuren.
Glazuur de stol als hij nog warm is.
Serveer meteen, met of zonder boter.

Bron: yummyinmytummy.nl

1 reacties:

Anoniem zei

Nee, daar ben ik niet zo'n liefhebber van.

Ik kan niet reaheren op je andere blog, vandaar dt ik het hier maar kom doen!

Ik heb bij een paar logjes geprobeerd een reactie te zetten, maar helaas. Wat er aan de hand is?? Geen idee!

Fijne avond nog,groetjes Thea

Een reactie posten