RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan


Image and video hosting by TinyPic



En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Wildpeper in mini pannetjes

Wildpeper in mini pannetjes
Ze zijn zo leuk.....
De mini pannetjes of cocottes
Leuk om in te serveren
Ieder z`n eigen pannetje op het bord
Voor soep,stoof en desserts
Je kunt er echt alle kanten mee op.
Ik heb er een paar aangeschaft en heb er ook al desserts in bereid
Ik ga ze zeker vaker gebruiken....

Ingrediƫnten voor 5-6 personen:
Vlees:

400 gram herten ragoutvlees
400 gram wildzwijn ragoutvlees
400 gram hazenboutvlees

Marinade:
2 uien
4 takjes peterselie
2 takjes selderij
1 fles (volle) rode wijn
1 pot wildfond
2 eetlepels balsamico azijn
2 eetlepels olijfolie

Stoofpot:

 1 prei
 150 gram baconreepjes
 75 gram bakboter
 1 blikje tomatenpuree
 2 eetlepels cognac
 1 zakje worteltjes
 1/2 bakje champignons
 zilveruitjes
 takje peterselie

Bereiden Marinade:

 Snipper de uien en hak de peterselie en selderij fijn.
 Meng de gesneden groenten met de rode wijn, wildfond, olijfolie en balsamico azijn in een schaal.
 Snijdt het vlees in blokjes en leg deze in de marinade.
 Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 12 uur marineren.

Bereiden Stoofschotel:

 Giet het vlees en de marinade door een vergiet en vang de marinade op in een kom.
 Laat het vlees goed uitlekken en verwijder het grootste deel van de ui en de kruiden.
 Dep het vlees droog met wat keukenrol.
 Bak de bacon knapperig en laat deze uitlekken op en stukje keukenrol.
 Snijdt de prei in ringen en de worteltjes in dikke plakjes.
 Verhit de bakboter in de braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin
 Bak het vlees steeds in kleinere porties van ca. 250 gram.
 Voeg steeds een beetje peper en zout toe.
 Voeg nu de bacon, prei, worteltjes en de gezeefde marinade toe aan het vlees en breng aan de kook.
 Laat de stoofpot zachtjes pruttelen gedurende 3-3,5 uur. Roer de stoofpot regelmatig.
 Voeg het laatste uur ook de kleingesneden champignons toe en de zilveruitjes.
 Roer de cognac en de tomatenpuree door de stoofpot als deze bijna klaar is. Breng op smaak met peper en zout.
 Serveer de wildpeper in (voorverwarmde) kleine pannetjes, garneer met een beetje peterselie
Lekker met: aardappelpuree met zuurkool, stoofpeertjes of spruitjes.

0 reacties:

Een reactie plaatsen