RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Marsepeinmousse met Kerstcompote

Marsepeinmousse met Kerstcompote

Een heerlijk toetje....
Speciaal voor de fans van marsepein...(ikki...ikke)
Dit recept is van Miriam van The Winter Guest
Ik heb toestemming om het te vertalen
En dat doe ik graag....want dit lijkt me echt yummie
En zo`n feestelijk dessert mag niet ontbreken hier....

Ingredienten:

Voor de mousse:
400 gram melk
500 ml slagroom
250 gram marsepein
8 blaadjes gelatine

Voor de compote:

100 gram gedroogde abrikozen (fijn gesneden)
100 gram pitloze rozijnen
Zoete wijn (Muscatwijn)
Pijpje kaneel

Bereiding:

Doe de gelatineblaadjes in een schaaltje koud water
Verwarm de melk tot ca 50 graden
Snij de marsepein in stukjes en doe het in de melk
Klop met de mixer tot de marsepein goed is opgelost
Er mogen geen klontjes meer inzitten
Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en doe bij het marsepeinmengsel
Roer goed door
Laat afkoelen tot ca 30 graden
Klop de slagroom tot stijve pieken
Doe er een paar scheppen marsepeinmengsel bij en schep het voorzichtig om
Doe het marsepeinmengsel op deze maniet in 5 keer erbij.
Voorzichtig omscheppend (Hou zoveel mogelijk lucht in het mengsel)
Als alles gemengd is de massa in een vorm doen en in koelkast op laten stijven
Of gebruik ringen die je hebt bekleed met huishoudfolie
Als de mousse goed koud is verplaats ze dan naar de vriezer
Doe het gedroogde fruit met de wijn in een pannetje
Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot het fruit zacht is en de wijn is ingekookt
Haal het kaneelstokje eruit en laat de compote afkoelen
Haal 2 uur voor het serveren de mousse uit de vriezer en zet het in de koelkast voor een uurtje
Haal de mousse uit de koelkast en serveer de mousse op een mooi bord en geef de compote erbij

0 reacties:

Een reactie posten