RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Traditionele Oliebollen

Oliebollen

Hollandser kan toch niet
Tradioneel gegeten met Oud en Nieuw
Grote schalen worden er gebakken.....
Ieder heeft wel een recept die hij of zij lekker vind
Zo hou ik van oliebollen waar niks inzit
Geen krenten en geen rozijnen
En als er dan toch vulling in moet dan cranberry`s en grote gele rozijnen
Lekker met poedersuiker
Yummie.....


Ingrediƫnten:
750 gram bloem
40 gram suiker
750 ml melk
40 gram verse gist
50 gram boter
2 eierdooiers 
500 gram krenten
500 gram rozijnen
50 gram sukade

Frituurolie 

Bereidingswijze:
Doe de bloem (door een zeef)in een kom
Maak de gist aan (in een kopje) met wat lauwe melk.
Doe dit in een kuiltje in het midden van de bloem en meng de zout, suiker, eierdooier, gesmolten margarine erdoor
Doe de lauwe melk er in gedeelten bij, goed roeren.
Besla het beslag met de achterkant van een grote (houten) lepel tot alle klontjes er uit zijn
Doe een vochtige doek over de kom en laat het beslag op een lauwwarme plaats ca anderhalf uur rijzen
Schep de vulling erbij, laat het nog even (half uurtje) narijzen
(i.p.v. sukade kan ook gesnipperde appel en/of cranberries worden gebruikt).
Maak de olie heet
Neem 2 lepels en schep er een bergje deeg mee uit de kom
Laat voorzichtig in de olie glijden
Bak de balletjes aan alle kanten goudbruin en gaar
Haal ze uit de olie en laat uitdruipen op keukenpapier
Bestrooi ze met poedersuiker


* * * * *

0 reacties:

Een reactie posten