RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan


Image and video hosting by TinyPic



En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Arnhemse meisjes


Arnhemse Meisjes

Dit is het originele recept van bakker Albert Hagdorn uit Arnhem.

Het deeg kan het beste een nachtje rusten dan is het makkelijker te verwerken.
Voor 35-40 koekjes

Ingredienten

190 gr. bloem
1 dl. melk
4 druppels citroensap (zo nodig later meer)
5 gr. verse gist
105 gr. ongezouten boter (verdeeld in 5 stukjes)
snufje zout

Bereiden

Het werkvlak bestrooien met kristalsuiker in plaats van bestuiven met bloem.

Meng bloem, melk, citroensap, zout en gist.
Klop met een elektrische mixer 2 minuten op hoge snelheid een van de stukjes boter door het mengsel.
Doe hetzelfde met de andere klontjes boter.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het een nacht in de ijskast staan.
Oven voorverwarmen op 140 gr. C. of stand 1.
De bakplaat bedekken met vetvrij papier.
Bestooi het werkvlak met kristalsuiker en rol het deeg over de suiker uit.
Nog wat suiker eroverheen strooien en verder uitrollen tot het heel dun is.
Met een uitsteekvorm koekjes uitsteken. (De oorspronkelijke vorm is ovaal.)
Leg de koekjes op de bakplaat en strooi er nog wat suiker over.
30-40 Minuten bakken of tot ze goudbruin zijn.

Bron: Roald Dahl's kookboek

0 reacties:

Een reactie posten