RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??


Image and video hosting by TinyPic

Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...




En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan




Image and video hosting by TinyPic



En een hoop psp lesjes en Smulpaapje



Met meer recepten en productinfo...

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken



Aan Jeanne`s Keukentafel



Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Gegratineerde Oesters


Gegratineerde Oesters

Voor 8 personen:


Ingredienten

2 bakken creuses à 12 stuks (Zeeland’s Roem)
1 citroen
2 sneetjes vers wit casinobrood, zonder korst
1 beker crème fraîche à 2 dl
2 teentjes knoflook, geperst
4 el verse dille, fijngehakt
75 g Parmezaanse kaas (versgeraspt)
(versgemalen) peper & zout

Bereiden:

Maak de oesters voorzichtig open met een oestermes: houd de oester met een hand tussen een dubbelgevouwen keukenhanddoek, met de platte kant boven.
Steek met het oestermes in het scharnier dat aan de achterkant van de oester zit.
Wrik het mes naar binnen en maak daarbij een korte draaiende polsbeweging zodat de schelp opengaat.
Snijd de boven- en onderschelp langs de kier los van elkaar zodat de sluitspier zich opent.
Haal de bovenste platte helft eraf, giet het oestervocht af en verwijder eventueel gruis.
Snijd de oesters los van de schelp en leg ze in de onderste bolle schelp.
Leg de schelpen op de bakplaat.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil fijn en pers de vrucht uit.
Verkruimel het brood (in een keukenmachine of met de hand).
Meng de citroenrasp en het -sap met de crème fraîche, de knoflook, de dille, de kaas, het verse broodkruim en peper en zout naar smaak.
Verdeel het mengsel over de oesters en schuif de bakplaat 10-15 cm onder de voorverwarmde ovengrill.
 Laat de oesters in ± 8 minuten goudbruin kleuren.
Serveer per persoon 3 gegratineerde oesters op een pluk zeewier (zie tip).

Serveertip:
Serveer de oesters op het zeewier uit de bak. Dompel het zeewier enkele tellen in kokend water voor een mooie groene kleur

Wijntip:
Pouilly fumé ‘Les dentelles des loges’ (een Franse droge witte wijn).




Bron: C1000


 

0 reacties:

Een reactie plaatsen