Gemarineerde Rollade met Cranberrysaus
Ingrediënten voor 4 personen:
2 teentjes knoflook, geperst
4 eetlepels olijfolie
1 varkensfiletrollade (ca. 750 gram)
3 laurierblaadjes
enkele takjes tijm
50 ml rodebessenjenever (of cranberrysap)
75 gram suiker
1 zakje verse cranberry’s (340 gram)
4 eetlepels olijfolie
1 varkensfiletrollade (ca. 750 gram)
3 laurierblaadjes
enkele takjes tijm
50 ml rodebessenjenever (of cranberrysap)
75 gram suiker
1 zakje verse cranberry’s (340 gram)
Bereiding:
Roer de knoflook door 2 eetlepels olie en smeer de rollade in met knoflookolie
Snijd met een scherp mes enkele diepe inkepingen in het vlees
Steek laurierblaadjes en takjes tijm in de inkepingen van de rollade
Laat het vlees minimaal 3 uur marineren
In pan bessenjenever met 50 ml water en suiker aan de kook brengen en 2 min. zachtjes doorkoken
Cranberry’s toevoegen en op laag vuur verwarmen, tot bessen beginnen te knappen
Saus laten afkoelen en tot gebruik afgedekt bewaren.
Oven voorverwarmen op 200°C. In braadpan rest van olie verhitten en rollade rondom bruin aanbraden
Uit pan nemen en in braadslee of ovenschaal leggen
In oven nog ca. 35-40 min. braden tot vlees gaar is
(als u een vleesthermometer hebt om de kerntemperatuur te meten: bij 70°C is de rollade goed)
Rollade uit oven nemen, in aluminiumfolie wikkelen en 10 min. laten rusten.
Intussen cranberrysaus in pannetje zachtjes opwarmen
Rollade bestrooien met zout en peper naar smaak en aan tafel in plakken snijden
laurierbladeren en takjes tijm verwijderen
Saus erbij serveren.
Snijd met een scherp mes enkele diepe inkepingen in het vlees
Steek laurierblaadjes en takjes tijm in de inkepingen van de rollade
Laat het vlees minimaal 3 uur marineren
In pan bessenjenever met 50 ml water en suiker aan de kook brengen en 2 min. zachtjes doorkoken
Cranberry’s toevoegen en op laag vuur verwarmen, tot bessen beginnen te knappen
Saus laten afkoelen en tot gebruik afgedekt bewaren.
Oven voorverwarmen op 200°C. In braadpan rest van olie verhitten en rollade rondom bruin aanbraden
Uit pan nemen en in braadslee of ovenschaal leggen
In oven nog ca. 35-40 min. braden tot vlees gaar is
(als u een vleesthermometer hebt om de kerntemperatuur te meten: bij 70°C is de rollade goed)
Rollade uit oven nemen, in aluminiumfolie wikkelen en 10 min. laten rusten.
Intussen cranberrysaus in pannetje zachtjes opwarmen
Rollade bestrooien met zout en peper naar smaak en aan tafel in plakken snijden
laurierbladeren en takjes tijm verwijderen
Saus erbij serveren.
Wijntip:Bij deze varkensrollade past een krachtige, donkerrode wijn met een zachte structuur,
zoals een wijn van de syrahdruif (shiraz)
Heeft u liever iets lichters, dan kunt u kiezen voor een Côtes du Rhône Villages
Bron A.H 13-2005
0 reacties:
Een reactie posten