RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan


Image and video hosting by TinyPic



En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Bouillabaisse


Bouillabaisse

Bouillabaisse is een Frans gerecht wat door vissers werd gekookt op het strand
Er werd vis gebruikt die niet verkocht werd
Het is wel de bekenste vissoep die er is
Je kunt zelf  de vis gebruiken die je zelf lekker vind....
Krab en inktvis kun je ook gebruiken
Erbij stokbrood met rouille

Ingrediënten:

400 gram visfilet (tilapia, kabeljauw o.i.d.)
1 ui (gesnipperd)
1 prei (in ringetjes gesneden)
4 tomaten (ontveld en in stukjes)
1 teen knoflook (fijn gehakt)
1 grote venkelknol
3 eetlepel olijfolie
1 eetlepel sinaasappelrasp
1 eetlepel kerriepoeder
8 dl. visbouillon
3 dl. witte wijn
200 gram garnalen (gepeld)

Bereiden:

Snijd de vis in blokjes of repen.
Maak de venkel schoon, snijd of schaaf deze in ringen en hak het venkelgroen fijn.
Rasp van de schil van de sinaasappel
Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui, prei, knoflook, kerriepoeder, sinaasappelrasp en venkel zonder groen 3 minuten.
Schenk de bouillon en de wijn erbij en breng het aan de kook.
Voeg de visblokjes en tomaat toe en kook zachtjes 10 minuten.
Schep de garnalen erdoor en verwarm deze (niet meer koken.
Garneer met venkelgroen en serveer er stokbrood met kruidenboter bij.


Voor de rouille:

Ingredienten:

2 eierdooiers
snuifje cayennepeper
snuifje paprikapoeder
1 geperst teentje knoflook
1 dl olijfolie
 citroensap
1 gepureerde aardappel

Voor de rouille:

Doe de eierdooiers, de kruiden en het geperste lookteentje in de blender en voeg langzaam de olijfolie toe zodat je een saus krijgt als mayonaise.
Breng op smaak met citroensap en voeg de gepureerde aardappel toe.
Serveer samen met brood bij de vissoep.

Tips:

Voeg eens extra 1 eetl. kappertjes en 2 eetl citroensap toe.
Enkele fijngewreven ansjovisfilets maken de bouillabaisse iets pittiger.
In plaats van garnalen kunnen ook gekookte mosselen worden toegevoegd

0 reacties:

Een reactie posten