RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan


Image and video hosting by TinyPic



En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Eggnog Mousse


Eggnog Mousse

Ingredienten:

3 eetlepels donkere rum 
eetlepels brandy 
1 eetlepel gelatine (zonder smaak)
3 grote eieren (gesplitst) 
1 cup suiker
2 cups slagroom
1 thelepel kaneelpoeder 
1/2 thelepel vers geraspte nootmuskaat 
1/8 gemalen kruidnagel 
2 theelepels vanille extract
Coffee Caramel

Bereiden:

Vul een grote kom met ijsblokjes en zet opzij
Doe de brandy en rum in een kleine kom
Strooi de gelatine erin en zet opzij (ca 5 minuten)
Verwarm de eidooiers met 1/2 cup suiker al kloppend au bain marie
Klop tot het mengsel licht van kleur en luchtig is (2 minuten)
Haal van het vuur en doe het gelatine mengsel erbij
Zet het weer boven de pan met kokend water
Klop tot de gelatine is opgelost (3 minuten)
Haal de kom van het vuur en zet in het ijsbadje
Klop tot het een stuk is afgekoeld (1 a 2 minuten)
Schraap met de spatel goed over de bodem en de wanden van de kom
Mix de 1/2 cup suiker met de slagroom, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en vanille extract
Klop tot het mengsel stijve pieken vormt
"vouw" 1/3 van het mengsel bij het gelatine mengsel
Voorzichtig omscheppen en nog eens 1/3 erbij doen
Daarna het laatste beetje erbij al omscheppend (voorzichtig zodat het luchtig blijft)
Zet in de koeling (5 minuten)
Klop de eiwitten stijf en schep deze door het koude roommengsel
Schep het in een mooie schaal of kleine serveer schaaltjes
Zet in de koeling voor minstens 30 minuten
Maar kan ook een nacht in de koeling blijven
Serveer koud met koffie caramel en/of andere toppings
zoals:
Gehakte geroosterde noten
Gehakte after dinner pepermunt
Cacaopoeder
Gele Rozijnen
Nootmuskaat
Kaneel
Slagroom

Bron: Martha Stewart

0 reacties:

Een reactie plaatsen