RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan


Image and video hosting by TinyPic



En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Kastanje Jam met Brandy



Kastanje Jam met Brandy

Deze jam is een echte aanrader voor Kerst
Een beetje bewerkelijk door het pellen maar.....
Sjiek en apart van smaak
Niet om op een boterhammetje te smeren
Maar om andere gerechten een " finishing touch" te geven
Door de chocolade mousse....
Over ijs of als vulling in voor een chocolade cake
Op een meringue met slagroom
En in een potje mooi versierd een mooi cadeau met Kerst


Ingredienten:

3 pond verse kastanjes  (gepeld gewicht)
rasp van een grote citroen
800 gram suiker
1 vanille stokje
200 ml water
200 ml Brandy (Rum mag ook)

Bereiden:

Pel de kastanjes en probeer ze niet te breken
Doe ze in een pan met de citroenrasp
Breng aan de kook en laat een uurtje sudderen tot de kastanjes zacht zijn
Zet het vuur uit
Haal iedere keer een paar kastanjes uit het water en haal het velletje eraf
Als de noten warm zijn pellen ze makkelijker
Gooi harde kastanjes weg
Pers de kastanjes door een zeef en zet opzij
Doe de suiker in een pan met het water op half vuur
Blijf roeren
Voeg het merg van het vanille stokje toe met de gepureerde kastanjes
Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen
Af en toe roeren zodat het niet aanbrandt
Voeg de Brandy of Rum toe en laat nog 10 minuten sudderen
Schep de jam in gesteriliseerde potten
Als het koud is plak er dan een labeltje op
Bewaar op een koele droge plaats

0 reacties:

Een reactie plaatsen