RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan


Image and video hosting by TinyPic



En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Witte Taart met Mincemeatvulling en Glace Fruit


Witte Cake met Mincemeatvulling en Glazuur

Een taart waar je al vroeg mee moet beginnen....
Nee niet de taart maar de mincemeat
Die maak ik eind September en zet de weckpot weg op een donkere koele plaats
De smaken kunnen dan mooi inwerken
En gelijk een leuk kadootje om weg te geven
(als je een grote hoeveelheid maakt)
Ik maak ook kleine mincemeatpie`s
Leuk werk en het ruikt heerlijk als ik ermee bezig ben
Deze taart leek me ook heerlijk en misstaat ook niet bij een grand dessert

Ingredienten:
2 ronde bakvormen (doorsnee 20 a 22 cm)

Voor de Brandysiroop:
1 cup suiker
1 cup water
1 eetlepel brandy

Voor de Cake:
3 cups cakemeel + voor de cakeblikken
2 theelepels bakpoeder
1 + 1/4 theelepel zout
250 gram boter (kamertemperatuur + voor de cakeblikken in te vetten)
1 + 3/4 cup suiker
1 vanillestokje (het merg)
1 cup volle melk
8 grote eiwitten

Maak de mincemeat ruim van tevoren


Om af te werken:
3 1/2 cups slagroom
Geglaceerd fruit om te decoreren (abrikoosjes,clementines, vijgen)

Bereiden:

Cake:

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Beboter een rond bakblik
Bekleed het blik met bakpapier
Beboter dit nog eens en bepoeder het blik met cakemeel
Schud het overtollige meel eruit
Mix de cakemeel, bakpoeder en zout in een kom
In andere kom de boter met 1 cup suiker opkloppen tot een zacht en luchtig geheel
Voeg het vanille merg toe
Zet de mixer op lage snelheid voeg het meelmengsel afgewisseld met de melk in bij het botermengsel
(begin en eindig met de droge ingredienten)
Als het nodig is de randen even schoonschrapen met een spatel
Klop de eiwitten op tot er zachte pieken zijn
Voeg langzaam de 3/4 cup suiker toe
Klop tot er stijve pieken zijn gevormd en het mengsel glanst
Voeg 1/3 van de eiwitten bij het cakemengsel en schep het door het beslag
Doe dit nog 2 keer tot de eiwitten op zijn en opgenomen in het cakemengsel
Verdeel het beslag over de cakevormen
Bak ze in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn (35 a 40 minuten)
Test even met een sateprikker
Haal de cake uit de oven en laat 15 minuten afkoelen
Ga met een mes langs de rand tot de cake loslaat
Laat op een rek volkomen afkoelen

Maak de Brandysiroop:

Breng de suiker met het water aan de kook
Roer tot de suiker is opgelost
Haal van het vuur en doe de brandy erbij
Laat afkoelen
(de siroop kan tot een week in de koelkast bewaard worden)

Mincemeat:

Als het goed is heb je de mincemeat al van tevoren gemaakt
En zijn de smaken goed ingetrokken

Maak de cake:

Klop 1 + 1/2 cup slagroom tot zachte pieken
Snijd de cakes horizontaal door
Leg 1 helft met de doorgeneden kant naar boven op bakpapier
Neem een kwastje en borstel wat van de brandysiroop op de cake
Smeer er 1 cup mincemeat over en 1 cup geslagen room
Leg er de andere cakehelft op
Borstel met de brandysiroop en met mincemeat en slagroom
Doe dit nog eens
Eindig met een laag cake met de doorgesneden kant naar onder
Zet in de koeling voor minstens 2 uur (of een nacht)

Voor het serveren:

Klop de overige slagroom en smeer de cake hiemee in
Decoreer met geglaceerd fruit en serveer gelijk


0 reacties:

Een reactie posten