RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Fazant met Zuurkool

Fazant met Zuurkool

Een echte klassieker onder de wildgerechten
Nu ben ik zelf niet zo`n grote wild liefhebber
Maar dit recept is wel een uitzondering....
Dus het mag zeker niet ontbreken bij de wildrecepten


Ingredienten:

1 flinke fazant
2 eetlepels boter
500 gram zuurkool
1 theelepel geraspte verse gemberwortel
5 jeneverbessen
1 laurierblaadje
1& 1/2 dl witte wijn
1 deciliter slagroom
Peper & zout
Maizena

Bereiden:

Bestrooi de fazant met zout en peper.
Verhit de boter in de braadpan en bak de fazant rondom aan.
Neem de vogel uit de pan.
schep de zuurkool in het bakvet
Doe de gember, de jeneverbessen en het laurierblaadje erbij en meng goed door elkaar met 2 vorken.
Schenk de wijn erop, leg de fazant met de borst omlaag op de zuurkool en sluit de pan.
Laat de fazant afgedekt in ca. 1 uur gaar stoven.
Keer de fazant halverwege.
Dit kan ook in de oven...
Verwarm de oven voor op 180 graden 
Zet de pan met het deksel erop in de oven
Draai halverwege de fazant om en het deksel er weer op.
Leg de gare fazant op een warme schaal en gooi het laurierblaadje weg.
Schep de zuurkool met een schuimspaan uit de pan.
Druk het vocht er zoveel mogelijk uit met de achterkant van een lepel.
Leg de zuurkool om de fazant.
Roer de slagroom door het stoofvocht en bind de saus heel licht met allesbinder.
Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree.


1 reacties:

Marga zei

Oei, dat lijkt me zeker erg geslaagd, ook voor degene die niet zo van zuurkool houden!
Bedankt voor dit mooie recept!!!!!

Een reactie posten