RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Oyster Chowder (vissoep met oesters)

                                                                     foto: David Smith / Istock

Oyster Chowder

Chowder is eigenlijk niets anders dan een dikke vissoep uit Amerika
Je kunt het in verschillende smaken maken (uiteraard)
Met mosselen of andere schepdieren krijg je weer een heel andere smaak
De bekendste chowder is wel Clam Chowder
Die iets eenvoudiger is dan deze versie


Ingredienten:

36 medium oesters
2 eetlepels boter (ongezouten)
4 plakjes bacon
1 ui (gepeld en gesnipperd)
2 selderijstelen (klein gesneden)
wit van 2 preien (klein gesneden)
1 eetlepel witte bloem
1/2 cup vermouth
2 cups oesternat
3 cups slagroom
2 aardappelen (geschild en fijn gesneden)
zeezout
verse peper uit de molen
Tabasco
Bosje platte peterselie (grof gehakt)

Bereiden:

Maak de oesters schoon en vang het vocht op
Doe in een middelgrote pan de boter en bacon
Laat even aanbakken (mag niet bruinen)
Doe de uien prei en selderijstelen erbij
Laat alles sauteren tot de groente zacht is (niet bruinen)
Voeg de bloem toe en roer alles goed door en laat 2 minuten koken
Voeg de vermouth toe
Kook 1 minuut
Voeg het oesternat toe en breng aan de kook (5 minuten)
Voeg de room toe en de aardappelstukjes
Breng aan de kook
Laat sudderen tot de aardappelen gaar zijn
Voeg de oesters toe en haal van het vuur af
Kruid de chowder met zout en peper en de tabascosaus
Strooi de peterselie erover
Serveer gelijk met geroosterde sneetjes baquette

0 reacties:

Een reactie posten