RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan


Image and video hosting by TinyPic



En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Fruitcake met Abrikozen Brandy Glazuur


Fruit Cake met Abrikozen Brandybutter Glazuur

Een mooie vervanging voor de traditionele Engelse Christmaspudding. 
Gebruik je favoriete gedroogd fruit
zoals: abrikozen, rozijnen, cranberries, dadels, vijgen,
Kijk eens bij de kaasboer of een notenbar
Daar hebben ze volop keus in gedroogd fruit...

Ingredienten:

200 gram boter (zacht)
100 gram hele amandelen (of gemalen)
200 gram bloem 
200 gram poedersuiker 
4 medium eieren
700 gram gemengd droog fruit 
25 ml brandy

voor de glazuur

150 gram boter (zacht)  
150 gram abrikozen jam  
275 gram poedersuiker (gezeefd)

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 160 graden celsius
Beboter een rond bakblik 20 cm diameter
Bekleed het blik met bakpapier
Bekleed het blik aan de buitenkant met enige vellen krantenpapier
Zet vast met een touwtje.
Maal de amandelen in een keukenmachine
Mix de amandelen samen met de bloem tot het kruimels vormt
Klop de boter en de poedersuiker tot een luchtig mengsel
Doe 1 voor 1 de eieren erbij
Doe het volgende ei erbij als het 1ste ei helemaal is opgenomen
Schep de bloem erdoor met de amandelen
Gevolgd door het fruit en de brandy
Schep het deeg in het bakblik
Maak de bovenkant glad en bak de cake ca 1 uur en 15 minuten
Test even met een prikker of de cake gaar is
Laat afkoelen in het blik
Als de cake volkomen koud is de glazuur maken
Klop de boter met het poedersuiker en de jam tot het goed vermengd is
Klop niet te lang, want dan schift het glazuur
Smeer het glazuur over de cake
Zet op een koele plaats om op te stijven (niet in de koelkast)

0 reacties:

Een reactie posten