RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan


Image and video hosting by TinyPic



En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Gingerbread House


Gingerbread House

Vind je ze ook zo leuk...die gingerbread huisjes
Je hebt zoveel soorten...soms hele dorpjes
Leuk om de kinderen mee te verrassen of samen te maken.
De template kun je downloaden HIER
Knip alles 2x uit voor de muren, het dak en de zijmuren
Succes met het bouwen van je "dreamhouse"

Ingredienten:

Voor de gingerbread:

250 gram ongezouten boter  
200 gram donkerbruine basterdsuiker 
7 eetlepels golden syrup
600 gram bloem 
2 theelepels zuiveringszout
4 theelepels gemberpoeder

voor decoratie:

200 gram amandelen (halve of snippers)  
2 eiwitten
500 gram poedersuiker & extra voor strooien
125 gram mini chocolade sticks
allerlei kleine snoepjes (tumtum, smarties e.d.)
eetbare zilverballetjes
1 chocolade pijpje voor schoorsteen

Bereiden:

Verwarm de oven voor tot 200 graden celsius
Smelt de boter, suiker en syrup in een pan
Mix de bloem, zuiveringszout en gemberpoeder in een kom
Roer het boter mengsel erdoor om een stevig deeg te maken
Als het geen bal word doe er dan een lepel water bij
Knip de muren, dak en voorkant van de template uit
Leg een vel bakpapier op je werkplek
Rol een kwart van het deeg uit (2 munten dik)
Leg er een template op en snij uit (met het bakpapier)
Leg dit op het bakblik
Doe dit met het overige deeg,werk zo het hele huis af
Neem steeds een stuk bakpapier eronder
En hou dit onder het deeg als je het op het bakblik legt
Je hebt nu 2 voorgevels, 2 zijmuren en 2 dakpanelen,
(Zoek zoveel mogelijk hele amandelen)
Bekleed de dakpanelen met de amandelen snippers
Steek ze er zo in dat het dakpannetjes lijken
Bak alle panelen ca 12 minuten in de oven
(de randen gaan iets kleuren)
Haal ze uit de oven en laat iets afkoelen
Snij of knip langs de template zodat de randen mooi glad zijn
Laat ze goed afkoelen
Maak een dik glazuur van de poedersuiker en de eiwitten
Schep dit in een spuitzak met medium spuitmondje
Spuit langs de randen van de muur het glazuur en druk het huis voorzichtig tegen elkaar
Zet desnoods een kom binnenin om de "muren" te steunen
Laat het nu goed drogen voor een paar uur
Als het goed hard is kunnen de dakpanelen erop geplakt worden met glazuur
Het zijn nogal stijle dakpaneeltjes dus misschien moet je ze een paar minuten vasthouden
tot het glazuur gaat drogen
Laat het huisje drogen (een nacht)

Nu kan het huisje versierd worden
Plak met glazuur de mini chocolade sticks aan de zijkant
Plak er 3 aan de voorkant als deur
Om ijspegels langs het huis te maken zet je het spuitmondje op 90 graden hoek op het dak
knijp een erwtgrootte klont glazuur uit de zak, houd de druk erop en
beweeg het spuitmondje naar onder en weer op
Ga zo langs de rand van het dak
Maak een chocolade schoorsteen en plak op het huisje
Versier het huisje verder met smarties, tumtummetjes en ander klein snoepgoed
Het huisje is een week eetbaar
Maar het kan veel langer blijven staan

TIP:
Heb je deeg over?
 Maak dan kleine gingerbread boompjes en zet ze naast het huisje
Versier de boompjes met zilveren pilletjes

 Bron: BBC Good Food

0 reacties:

Een reactie posten