RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan


Image and video hosting by TinyPic



En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Stilton Prei Selderijtaart met Appel Cranberry Chutney


Stilton Prei Selderij Taart met Appel Cranberry Chutney

Een vegetarisch gerecht wat ook een prima gerecht is op een koud buffet
Of bij een borrel.....


Ingredienten:

35 gram boter
2 preien (gewassen en in dunne schijfjes)
2 selderijstengels (fijn gehakt)
200 gram stilton (verkruimeld)
4 grote eieren & 1 eidooier (geklopt)
400 ml slagroom
Verse nootmuskaat (geraspt)
Zout & Peper
Voor het deeg:
350 gram bloem (+ extra voor bebloemen)
250 gram koude boter (in kleine blokjes)
1 grote eidooier

Klik hier voor de chutney:

Bereiden:

Maak het deeg:

Doe de bloem, boter en snufje zout in de keukenmachine
Draai tot het deeg op broodkruimels lijkt
Voeg de eidooier toe en draai tot het deeg een bal is
Verpak in huishoudfolie en leg 30 minuten koel weg
Laat het deeg daarna op kamertemperatuur komen
Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak tot ronde lap
Doe het deeg in een bakblik van 28 cm doorsnee en 4 cm hoog (met losse bodem)
Vries het 20 minuten in de vriezer
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Prik het deeg in de vorm in met een vork
Vul met bakpapier en doe er erwten in als steunvulling of keramische knikkers (speciaal voor blindbakken)
Bak de bodem 10 minuten
Haal daarna de vulling en bakpapier eruit
Bak de bodem nog eens 10 minuten
Zet opzij om af te koelen
Smelt de boter in de koekenpan (laag vuur)
Voeg de prei en de selleriestengels toe
Scheutje water erbij doe het deksel erop
Laat 15 minuten pruttelen tot het mengsel zacht is
(voeg steeds een beetje water toe als het te droog word)
Breng op smaak met peper en zout
Verspreid de groente over de bodem van de taart
Verkruimel de Stilton erboven
Klop het ei met de room en nootmuskaat
Breng op smaak met peper en zout (let op met het zout)
Giet dit over de groente in de bakvorm
Bak de taart voor 35 minuten en de vulling stevig is en goudbruin
Laat afkoelen voor 15 minuten voor je de taart uit de vorm haalt
Snij in punten en serveer met de chutney en sla blaadjes die met dressing zijn besprenkelt


0 reacties:

Een reactie posten