RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Slagroom Kwarktaart met Kersen



Slagroom Kwarktaart met Kersen

Het is al een tijdje geleden dat ik deze slagroom kwarktaart gemaakt heb
Heb even op mijn Smulwebpagina gekeken en daar stond ie nog bij de recepten.
Ik ben al geruime tijd mijn recepten van Smulweb aan het halen
Sinds alle veranderingen op Smul is het er niet leuker op geworden.
En hoop recepten staat nog maar de helft op.
Dus.....meenemen hier naar het bloggie.

IngrediĆ«nten: 

Bodem:

4 eieren
4 eetlepels heet water
125 gram suiker
2 zakjes vanille suiker
75 gram bloem
50 gram maizena
3 theelepels bakpoeder
1 snufje zout
1 theelepel citroenrasp
boter & bloem voor de vorm

Vulling:

12 blaadjes gelatine
600 gram kersen zonder pit (pot)
3 eetlepels kersenlikeur
750 gram slagroom
6 eetlepels poedersuiker
900 gram kwark

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180 C
Doe de bloem, maizena, bakpoeder, vanillesuiker en het zout voor de bodem in een kom
Hussel alles goed doorelkaar
Klop de eieren met de suiker tot een lichtgeel mengsel (met mixer of standmixer)
Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe terwijl je klopt
Voeg 1 voor 1 een lepel heet water toe en de theelepel citroenrasp.
Beboter en bebloem het bakblik
Giet het beslag in de vorm en bak ze gaar (v.a. 40 minuten controleren)
(controleer met prikker in het midden of de bodem gaar is)
(de prikker moet er schoon uit komen)
Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen

Vulling: 

Los de blaadjes gelatine op in ruim water en knijp ze uit. 
Doe 3 eetlepels sap van de kersen in een pannetje en zet dat op een laag vuur. 
Los de blaadjes gelatine in het sap op en laat het geheel afkoelen. 
Laat de kersen uitlekken en marineer ze in de kersenlikeur.
Klop daarna de slagroom stijf met de poedersuiker en spatel er de gemarineerde kersen voorzichtig doorheen. 
Klop de kwark lobbig 
Roer er de slagroom met kersen doorheen en al roerend beetje bij beetje de gelatine. 
Zet de afgekoelde taartbodem terug in de bakvorm en breng hierop de vulling aan. 
Strijk het geheel glad en laat de taart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.




1 reacties:

sterrenkind zei

Zou je in plaats van de gelantine ook met custard kunnen binden, vanwege vegetariƫrs.

Een reactie posten