RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan


Image and video hosting by TinyPic



En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Peertjes met Effect


Stoofperen met Effect

Dit zijn toch feestelijke peertjes...
Een lust om te zien en ze smaken heerlijk.
Dat kan ik je wel vertellen.

Ingrediënten

1  citroen 
1 liter witte wijn 
500 ml water 
200 g suiker 
1 theelepel kurkuma 
1  laurierblaadje 
12  stoofperen, Gieser Wildeman 
200 ml rode port of bessenjenever 
1 eetlepel maïzena 
0.5 bosje munt 

Bereiden:

Halveer de citroen en pers het sap uit in een grote pan. 
Voeg de witte wijn met het water, uitgeknepen citroen, suiker, kurkuma en de laurier toe en breng aan de kook. 
Schil de peren, snijd het kontje recht en zet de peren in de wijn. 
Zorg ervoor dat de peren volledig onderstaan, leg eventueel een bordje op de peren. 
Stoof de peren tegen de kook aan circa 1 uur. 
Zet het vuur uur uit en laat de peren afkoelen. 
Bewaar het stoofvocht voor later. 

Schenk de rode port in een ovenschaal en zet de afgekoelde witte peren erin. 
Zet de ovenschaal circa 8 uur in de koelkast zodat de rode kleur in de peer kan trekken. 
Er ontstaan hierdoor stoofperen die van onder naar boven donkerrood, roze en wit gekleurd zijn. 

Roer de maïzena aan met een beetje water. 
Breng het stoofvocht aan de kook en bind af met de maïzena. 
Doop de peren in het gebonden vocht voor een mooie glans.
Steek boven in de peer een takje munt.

Bron: 24 Kitchen (Rudolph van Veen) 

0 reacties:

Een reactie plaatsen