RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Engelse Wildpie


Engelse Wildpie
4 personen

Ingredienten

125 gram gerookte spekblokjes
500 gram hertenbiefstuk, in stukken
1 theelepel koek- en speculaaskruiden (potje a 20 g)
250 gram sjalotten, gepeld
100 ml medium dry sherry
200 ml wildfond (pot a 380 ml)
200 gram winterpeen, in blokjes
1 eetlepel verse tijm (bakje a 15 g)
2 blaadjes laurier (zakje)
5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 eierdooier, losgeklopt

Materialen
eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet

Voorbereiden:

Bak de spekblokjes in een braadpan zachtjes uit. 
Kruid het hertenvlees met de koekkruiden en zout en (versgemalen) peper naar smaak. 
Schep het vlees door de spekjes en bak het al omscheppend rondom bruin. 
Halveer de sjalotten. 
Schenk de sherry en fond langs de rand van de pan bij het vlees en schep de sjalotten en de peen erdoor. 
Leg de takjes tijm en de laurierblaadjes erbij en stoof het vlees in 
2 uur heel zachtjes gaar, eventueel op een vlamverdeler of in de slowcooker. 
Laat daarna het te veel aan vocht op hoog vuur inkoken, 
het vlees mag in een klein laagje vocht liggen. 
Laat de vleesschotel iets afkoelen en breng hem op smaak met zout en (versgemalen) peper. 
Schep het vlees met de groenten en de rest van het vocht in de ovenschaaltjes. 
Dek de schaaltjes af met een plakje deeg en druk deze aan de rand met een schulprand dicht. 
Bestrijk de deegdeksels met eidooier en strooi er wat zout over.

Bereiden:


Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de wildpies in 20 minuten goudbruin en gaar.

Tip
Snijd kerstfiguurtjes uit het laatste plakje bladerdeeg 
Besmeer ze met eidooier en leg deze op de deegdeksels voordat de schaaltjes de oven in gaan.

                                                                                                                                       Bron : AllerHande 13- 2008 

0 reacties:

Een reactie posten