RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan


Image and video hosting by TinyPic



En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Gemengde Bessen Trifle



Gemengde Trifle met Bessen

Nog een heerlijke trifle...
een prachtige afsluiter van het kerstdiner.
Makkelijk te maken...
En bewonderd door de uitstraling.
In dit recept is de trifle in glazen geserveerd,
 maar je kunt het ook in een grote schaal maken.
Maar met Kerst heeft de 1 persoons glazen toch wel iets feestelijks.



Ingredienten:

280 gram swiss roll met jam
425 gram kersen (ontpit en uitgelekt)
2 cups gemengde bessen
1/2 liter vanille vla
300 ml slagroom (opgeklopt)
100 gram suiker
kersen om te garneren

Bereiden:

Verdeel de uitgelekte kersen over 6 glazen
Doe het uitgelekte sap van de kersen bij de bessen
Schep per glas 3 eetlepels bessen op de kersen
Snij de swisroll in plakjes en plaats een laag over de bessen
Giet een laagje vanillevla over de bessen en swisroll
Verdeel de overige bessen over de glazen
Doe hier nog een laag vla over
strijk de bovenkant glad
Dek de glazen af met huishoudfolie en zet in de koelkast

Haal voor het serveren de glazen uit de koelkast
Haal de folie eraf en spuit een toef slagroom op ieder glas
Versier het glas met kersen en bessen
En indien je dat leuk vind met toffee

Maak de toffee door de suiker met 2 eetlepels water in een pannetje te laten smelten.
Zet het vuur halfhoog
Roer niet in de pan maar beweeg het pannetje voorzichtig
Als de suiker is opgelost zet het vuur iets hoger en laat de suiker carameliseren
PAS OP: het is gloeiend heet (doe dit niet met kinderen in de buurt)
Laat de suiker goudbruin worden.
Haal de pan van het vuur en laat de bubbels wegtrekken
Neem dan een lepel en schep er voorzichtig een lepel gecarameliseerde suiker uit.
Laat dit over de bovenste bessen en kersen van de trifle druppelen.

                                                                                                                                      Bron: Countdown.

0 reacties:

Een reactie plaatsen