RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Egg Nog


Egg Nog

Eggnog, ook wel eierpunch genoemd is een cocktail op basis van melk, cognac en een ei. 
Deze mixdrank wordt zeer geschikt bevonden voor winteravonden.

Het recept werd waarschijnlijk al in de 18e eeuw gebruikt door de Engelse aristocratie. 
Rond 1800 werd het geintroduceerd in de Verenigde Staten. 
Omdat cognac duur was werd vaak gebruik gemaakt van rum....


Ingredienten:

170 gr. poedersuiker
1 liter melk
6 dl.whisky
3 dl. rum
1 liter slagroom
nootmuskaat
12 eieren

Bereiding:

Klop het eigeel van de twaalf eieren en voeg de poedersuiker hier aan toe. 
Roer dit mengsel tot er een gladde schuimmassa ontstaat. 
Voeg hier de melk, whiskey en de rum aan toe. 
Klop in aparte kommen de slagroom en de eiwitten. 
Meng alle ingredienten door elkaar en strooi er een beetje nootmuskaat bij.
Klaar is de eggnog...

TIP:

Vind je dehoeveelheid teveel...
Neem dan overal de helft van.
Drink je geen drank?
De slijter heeft ook kleine flesjes voor keukengebruik
Dan hoef je geen hele liter te kopen

Bron: Dirk

0 reacties:

Een reactie posten