RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??


Image and video hosting by TinyPic

Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...




En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan




Image and video hosting by TinyPic



En een hoop psp lesjes en Smulpaapje



Met meer recepten en productinfo...

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken



Aan Jeanne`s Keukentafel



Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Gebakken Peren met Hazelnoot Caramel


Gebakken Peren met Hazelnoot Caramel

Met gebakken peren zitten, 
word meest geassocieerd met iets wat niet goed is.
Maar deze gebakken Peertjes is niks mis mee.
een heerlijk dessertje wat echt niet moeilijk is.
Zeker de moeite waard om eens te maken.

Ingredi├źnten:

1 citroen
4 rijpe handperen (stevige)
50 gram boter
75 gram suiker
½ theelepel gemalen kardemom
½ theelepel gemberpoeder
½ zakje gepelde hazelnoten (a 75 g)

Bereiden:

Citroen schoonboenen en van helft van schil met citrustrekker (zesteur) dunne reepjes trekken 
(of schil grof raspen). 
Helft van citroen uitpersen (andere helft wordt niet gebruikt). 
Peren schillen, elk in 8 parten snijden en klokhuis verwijderen. 
Bedruppelen met 2 el citroensap. In grote koekenpan met antiaanbaklaag 25 g boter smelten. 
Peerpartjes in boter leggen en 1 el suiker, kardemom- en gemberpoeder erover strooien.
 Peren 10 min. op laag vuur bakken, af en toe omschudden. 
Hazelnoten fijnhakken en in pan met dikke bodem in rest van boter lichtbruin bakken. 
Rest van suiker en 1 el water toevoegen. 
Suiker zonder roeren op matig vuur laten smelten en goudbruin laten worden (= karameliseren). 
Pan van vuur nemen. 
Warme peren bedruppelen met 1 el citroensap. 
Peerpartjes over vier schaaltjes verdelen en hazelnootkaramel voorzichtig erover schenken. 
Garneren met citroenschilletjes en direct serveren.





0 reacties:

Een reactie plaatsen