RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Merinque Kerstboom


Merinque Kerstboom

Als dit geen mooi dessert  of gebak is....
Dan weet ik het niet meer
Het is gewoon zonde om  op te eten....
En echt niet moeilijk te bereiden.


Ingredienten:

Voor de meringue
150 gram eiwit 
300 gram suiker 
½ theelepel cream of tartar
maizena om de trays te bloemen

Voor de vulling:
300 gram slagroom 
150 ram cocosmelk (koud)
100 gram poedersuiker 
1 theelepel vanilla extract
¼ theelepel cocos extract

voor de coulis
150 gram gemengde bessen (bevroren) 
6 eetlepels tawny port of rode wijn
½ theelepel kaneelpoeder

Om te decoreren
150 gram frambozen 
witte chocolade truffels (optional)

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 150 graden celsius
En zet 2 bakplaten in de oven
Knip 3 circels uit bakpapier 16, 11 en 7 cm doorsnee
Mag groter, dat hangt van de grootte van de boom die je wil maken.
Plaats ze op de bakplaten en bestrooi ze met de maizena
Doe de eiwitten en de cream tartar in een kom en klop tot zachte pieken
In dit stadium mag de suiker erbij een eetlepel per keer terwijl je blijft kloppen
Blijf kloppen tot de suiker is opgenomen en de merinque stijve pieken krijgt
Voeg de vanille extract toe en klop dit door
Vul de circels met het merinque mengsel,
Gebruik een lepel om in vorm te krijgen
Doe wat van het mengsel in een spuitzak en spuit hoopjes merinque op het bakblik (kisses)
Zet de temperatuur op 120 graden celsius
Bak de bodems in de oven ca 1 a 1 & 1/2 uur
Draai halverwege de bakblikken om
Zet de oven uit en laat de bodems afkoelen met de deur open
Maak de coulis:
Doe alle ingredienten hiervoor in een pannetje en breng aan de kook
Zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen
Haal van het vuur en laat afkoelen en druk ze dan door een zeef en zet opzij.

Klop de koude cocosmelken de slagroom tot zachte pieken
Voeg de poedersuiker, vanille extract en cocos extract  toe
Doe in een spuitzak


Neem de grootste bodem en zet op een cakestandaard of mooie schaal
Souit de creme over deze laag heen zet er frambozen en de truffels in.
Zet de 2de bodem hier op.
Spuit deze ook met de creme en de frambozen en truffels
Zet dan de 3de bodem erop en herhaal de creme,frambozen,truffel laag
Zet hierop de kisses die je hebt meegebakken.
Druppel voor het serveren de coulis over de kerstboom....






0 reacties:

Een reactie posten