Aardappel Groente Gratin met Emmentaler
Ingredienten:
1 teentje knoflook
boter om in te vetten
400 gram vastkokende aardappelen
2 wortels
200 ml room
1 el verse tijmblaadjes
50 g geraspte Emmentaler
2 el crème fraîche
zout
versgemalen peper
versgeraspte nootmuskaat
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel de knoflook en wrijf hiermee een ovenschaal in.
Beboter de schaal.
Schil de aardappelen en de wortels.
Was en snij of schaaf in schuine, dunne plakjes en rangschik dakpansgewijs om en om in de ovenschaal.
Meng in een kom de room, tijm, kaas en crème fraîche.
Voeg zout, peper en nootmuskaat toe en schenk over de aardappelen tot ze net bedekt zijn.
Schenk eventueel nog wat extra room over de schotel.
Bak de ovenschotel in ± 30 minuten goudbruin en serveer direct.
Bron:De Telegraaf uit:
Genieten van Wintergroente ISBN 9789044734676
3 reacties:
Dank 'k zal deze schotel vanavond eens proberen. Ziet er verukkelijk uit.vriendelijke groet
De schotel is goed gelukt. Enkel de wortel vervangen door pastinaak(mijn wortelen waren op)
Hallo Iris
Fijn dat het goed gelukt is.En goed idee van de pastinaken, zal ik ook eens doen.
Groetjes
Een reactie posten