Wild Zwijnbout met Sinaasappel
hoofdgerecht voor ca. 6 personen.
Ingrediƫnten:
1 wild zwijn bout van ca. 2,5 kilo met bot (poulier)
zout & versgemalen peper
4 eetlepels olijfolie
10 kruidnagels
4 rode uien
4 takjes rozemarijn
zeste van 1 sinaasappel
zeste van 1 citroen
250 milliliter witte wijn
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Wrijf de bout in met peper, zout en olijfolie.
Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem.
Bak de bout op hoog vuur in een pan snel aan alle kanten bruin.
Doe de bout in een bakblik of diepe ovenschaal en leg er de uien en de sinaasappels naast.
Verdeel er de rozemarijn en citruszeste over.
Giet er de witte wijn naast.
Dek goed af met aluminiumfolie en bak ca. 1,5 uur.
Neem de bout uit het bakblik en laat op een warme plek afgedekt ca. 20 minuten rusten.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Snijd de sinaasappels doormidden en laat het aangesneden vlak even karamelliseren.
Kook het vocht uit het bakblik in tot een mooie jus.
Serveer met de sinaasappel.
Bron: Seasons
0 reacties:
Een reactie posten