Ouderwetse Vulling voor Kip en Kalkoen
Deze vulling stoppen we niet in de kip of kalkoen.(mag wel)
Het word als bij gerecht bij het vlees gegeven....
Door de broodblokjes eerst te roosteren worden ze knapperig
wat een ander textuur geeft.
En het smaakt echt yummie.....
Je kunt het ook bij rollade serveren
Of met aardappelpuree en een balletje gehakt.
Ingredienten:
125 gram ongezouten boter
2 pond witbrood (in blokjes)
4 stengels bleekselderie en wat van het groen (fijn gesneden)
2 wortelen (in blokjes)
1 ui ( gesnipperd)
1 pond gekruid gehakt (of saucijsjes uit het velletje)
2 eetlepels verse tijm (gehakt)
2 eetlepels salie (fijn gesneden)
3 cups bouillon (kip, kalkoen of rund)
zout en peper
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Leg de broodblokjes op een ovenschaal en bak ze bruin en knapperig
Doe ze in een grote schaal
Smelt de boter in een koekenpan (doe de helft in een schaaltje en zet even opzij.
Voeg bij de boter in de pan de selderij, wortelen en ui.
Laat alles op het vuur onder af en toe roeren zacht worden (ca 8 a 10 minuten)
Doe de groenten in een schaal.
Doe het gehakt of saucijsjes gehakt in de koekenpan en laat dit bruin worden.
Met een vork uit elkaar halen en gaar laten worden ca 6 minuten
Doe de groenten weer bij het gehakt in de pan
Voeg de salie en tijm toe
Kruid verder met zout en peper en laat 1 minuut koken
Voeg 1 cup bouillon toeen roer dit door het mengsel
Laat de bouillon inkoken tot de helft (ca 5 minuten)
Voeg dit bij de broodblokjes in de schaal
Voeg de rest van de bouillon toe en schep dit goed door
Zodat de broodblokjes goed zijn bevochtigd.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep het mengsel in een beboterde ovenschaal
De bovenkant bestrijken met de weg gezette boter
Zet de schaal in het midden van de oven en laat 1 uur bakken tot alles mooi bruin is
Draai de schaal af en toe
Laat 10 minuten staan voor het serveren.
0 reacties:
Een reactie posten