Pompoen Rollade
Dit vegetarische gerecht vond ik op het blog van Leuke Recepten....
Kijk eens op hun blog voor meer yummie receptjes
Klik op de link bij Bron onder het recept....
Hou je van pompoen dan is dit een prima gerecht op de kersttafel
Staat feestelijk ...lijkt ingewikkeld maar dat is het niet...
Ingrediƫnten
1 flespompoen
2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
250 gram spinazie (diepvries)
75 gram feta
75 gram cranberry’s
olie
peper en zout
Benodigdheden:
Rolladetouw
Bereiding
Ontdooi de spinazie.
Verwarm de oven op 200 graden.
Snijd de flespompoen door de lengte doormidden.
Lepel de zaden en draden er uit.
Leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat.
Bestrijk met olie en bak 40 minuten in de oven tot de pompoen beetgaar is.
Controleer dit door met een mesje in het vruchtvlees te prikken.
Doe ondertussen de cranberry's in een kommetje met warm water en laat ze wellen.
Doe de ontdooide spinazie in een zeef of vergiet en druk met een bolle lepel het vocht er grotendeels uit.
Giet de cranberry's na een kwartiertje af en meng samen met wat peper en zout door de spinazie.
Haal de pompoenhelften uit de oven.
Schraap met een lepel wat vruchtvlees er uit. Laat ca 3 cm tot de schil zitten.
Verdeel het spinaziemengsel over de holtes.
Kruimel hier de feta over en bestrooi met pijnboompitten.
Druk de vulling licht aan.
Prak het uitgeholde vruchtvlees tot een puree en verdeel als laatste over de feta en pijnboompitten.
Leg de 2 helften op elkaar en druk lichtjes aan.
Bind de helften goed elkaar doormiddel van het rolladetouw.
Leg de pompoenrollade nogmaals 20 minuten in de oven.
Lekker met een salade, aardappelpuree en/of yoghurtsaus.
Bron Leuke Recepten
0 reacties:
Een reactie posten