Appelbeignets
Appelbeignets ....dan denkt men meestal aan oud en nieuw.
Helemaal niet nodig.
Voor dit receptje hoef je niet een hele frituurpan te voorschijn halen
Gewoon in een koekenpan en dan door de kaneelsuiker halen
En je kunt smullen........
Ingrediƫnten voor 4 personen:
200 g bloem
zout
2 eieren
125 ml melk
3 el suiker
1 tl kaneel
5 (kleine) appels
5 el (geklaarde) boter
eventueel munt als versiering
Bereiden:
Roer de bloem, 1 snufje zout, de eieren en de melk tot een dik beslag.
Laat het beslag ca. 10 minuten staan.
Meng 2 el suiker en de kaneel.
Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
Snijd de appels in ca. 2 cm dikke ringen en bestrooi ze met 1 el suiker.
Haal de appelringen portiegewijs door het beslag en bak ze in de hete boter aan elke zijde ca. 3 minuten goudbruin.
Wentel de beignets door de kaneelsuiker en houd ze warm.
Versier met de munt.
Serveer de beignets eventueel met vanillesaus.
Bron: Koken en Genieten
0 reacties:
Een reactie posten