Slagroom Kwarktaart met Kersen
Het is al een tijdje geleden dat ik deze slagroom kwarktaart gemaakt heb
Heb even op mijn Smulwebpagina gekeken en daar stond ie nog bij de recepten.
Ik ben al geruime tijd mijn recepten van Smulweb aan het halen
Sinds alle veranderingen op Smul is het er niet leuker op geworden.
En hoop recepten staat nog maar de helft op.
Dus.....meenemen hier naar het bloggie.
Ingrediƫnten:
Bodem:
4 eieren
4 eetlepels heet water
125 gram suiker
2 zakjes vanille suiker
75 gram bloem
50 gram maizena
3 theelepels bakpoeder
1 snufje zout
1 theelepel citroenrasp
boter & bloem voor de vorm
Vulling:
12 blaadjes gelatine
600 gram kersen zonder pit (pot)
3 eetlepels kersenlikeur
750 gram slagroom
6 eetlepels poedersuiker
900 gram kwark
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 C
Doe de bloem, maizena, bakpoeder, vanillesuiker en het zout voor de bodem in een kom
Hussel alles goed doorelkaar
Klop de eieren met de suiker tot een lichtgeel mengsel (met mixer of standmixer)
Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe terwijl je klopt
Voeg 1 voor 1 een lepel heet water toe en de theelepel citroenrasp.
Beboter en bebloem het bakblik
Giet het beslag in de vorm en bak ze gaar (v.a. 40 minuten controleren)
(controleer met prikker in het midden of de bodem gaar is)
(de prikker moet er schoon uit komen)
Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen
Vulling:
Los de blaadjes gelatine op in ruim water en knijp ze uit.
Doe 3 eetlepels sap van de kersen in een pannetje en zet dat op een laag vuur.
Los de blaadjes gelatine in het sap op en laat het geheel afkoelen.
Laat de kersen uitlekken en marineer ze in de kersenlikeur.
Klop daarna de slagroom stijf met de poedersuiker en spatel er de gemarineerde kersen voorzichtig doorheen.
Klop de kwark lobbig
Roer er de slagroom met kersen doorheen en al roerend beetje bij beetje de gelatine.
Zet de afgekoelde taartbodem terug in de bakvorm en breng hierop de vulling aan.
Strijk het geheel glad en laat de taart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
1 reacties:
Zou je in plaats van de gelantine ook met custard kunnen binden, vanwege vegetariƫrs.
Een reactie posten