RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Eggnog Cupcakes


Eggnog Cupcakes

Eggnog...de drank die veel word gedronken rond kerst en oud en nieuw,
Nu verwerkt in een cupcake.
Dubbel feestelijk
Het recept van de Eggnog staat hier ook op het bloggie
Voor nog meer recepten waar eggnog in is verwerkt klik hier


Ingredienten:

1 1/4 cup cakemeel 
3/4 theelepel bakpoeder 
1/4 theelepel Baksoda (zuiveringszout)
1/4 theelepel zout
snufje nootmuscaat
6 eetlepels boter (kamertemperatuur)  
3/4 cup suiker 
2 grote eieren
1 eetlepel zonnebloem olie  
1 theelepel vanille extract 
1/2 theelepel rum extract
1/2 cup eggnog

Eggnog Cream Cheese Frosting

225 gram cream cheese (kamertemperatuur)
125 gram boter (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille extract
1/4 theelepel zout (fijn)
snufje nootmuscaat
4 cups poedersuiker
2 eetlepels eggnog
1 a 2 eetlepels rum (optioneel)

Bereiden:

Verwarm de oven 180 graden celsius
Doe papieren cupcake vormpjes in een muffinblik

Zeef de bloem, bakpoeder, zuiveringszout, zout en nootmuskaat in een kom.
Klop de boter en de suiker in een andere komlicht en  luchtig.
Doe op lage snelheid de ei een voor een bij het boter mengsel
Klop tot het is opgenomen, dan pas het volgende ei.
Klop de olie, vanille en rumextract bij het ei mengsel
Doe nu een gedeelte van het bloemmengsel erbijgevolgd door een beetje eggnog
Doe dan weer bloem en daarna weer eggnog
Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes
Bak ze in 15 a 18 minuten gaar in de voorverwarmde oven
Laat ze koud worden op een rek

Maak de frosting:

Klop de boter en de cream cheese met de mixer tot een zacht geheel.
(zorg dat de boter en cream cheese op kamertemperatuur is)
Doe de vanille en nootmuskaat erbij
Daarna de poedersuiker in gedeeltes erbij.
Doe de eggnog en rum erbij en mix op halve snelheis tot een smeuig en cremig geheel
Doe in een spuitzak en spuit een toef op de cupcakes
Strooi er wat nootmuskaat of kaneel over.




0 reacties:

Een reactie posten