Eggnog Cupcakes
Eggnog...de drank die veel word gedronken rond kerst en oud en nieuw,
Nu verwerkt in een cupcake.
Dubbel feestelijk
Het recept van de Eggnog staat hier ook op het bloggie
Voor nog meer recepten waar eggnog in is verwerkt klik hier
Ingredienten:
1 1/4 cup cakemeel
3/4 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel Baksoda (zuiveringszout)
1/4 theelepel zout
snufje nootmuscaat
6 eetlepels boter (kamertemperatuur)
3/4 cup suiker
2 grote eieren
1 eetlepel zonnebloem olie
1 theelepel vanille extract
1/2 theelepel rum extract
1/2 cup eggnog
Eggnog Cream Cheese Frosting
225 gram cream cheese (kamertemperatuur)
125 gram boter (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille extract
1/4 theelepel zout (fijn)
snufje nootmuscaat
4 cups poedersuiker
2 eetlepels eggnog
1 a 2 eetlepels rum (optioneel)
Bereiden:
Verwarm de oven 180 graden celsius
Doe papieren cupcake vormpjes in een muffinblik
Zeef de bloem, bakpoeder, zuiveringszout, zout en nootmuskaat in een kom.
Klop de boter en de suiker in een andere komlicht en luchtig.
Doe op lage snelheid de ei een voor een bij het boter mengsel
Klop tot het is opgenomen, dan pas het volgende ei.
Klop de olie, vanille en rumextract bij het ei mengsel
Doe nu een gedeelte van het bloemmengsel erbijgevolgd door een beetje eggnog
Doe dan weer bloem en daarna weer eggnog
Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes
Bak ze in 15 a 18 minuten gaar in de voorverwarmde oven
Laat ze koud worden op een rek
Maak de frosting:
Klop de boter en de cream cheese met de mixer tot een zacht geheel.
(zorg dat de boter en cream cheese op kamertemperatuur is)
Doe de vanille en nootmuskaat erbij
Daarna de poedersuiker in gedeeltes erbij.
Doe de eggnog en rum erbij en mix op halve snelheis tot een smeuig en cremig geheel
Doe in een spuitzak en spuit een toef op de cupcakes
Strooi er wat nootmuskaat of kaneel over.
Bron:Doll House Bake Shop
0 reacties:
Een reactie posten