Baba Ganoush
Een lekkere aubergine dip,
Lekker met plat brood zoals Pittah of Maneesh
Ingrediƫnten:
3 aubergines
3 teentjes knoflook (fijn geperst)
sap van 1 citroen.
2 eetlepels tahini
3 eetlepels olijfolie
zwarte peper
1 eetlepel platte peterselie (fijn gehakt)
Bereiden:
Prik de aubergines in met een vork
Rooster ze onder de gril of in een hete oven tot het vel zwart is(ca 15 a 20 minuten)
Het vruchtvlees moet zacht wezen.
Keer de aubergine`s geregeld om.
Vermeng de knoflook met het citroensap, tahini, olifolie en de peper
Als de aubergines zijn afgekoeld dat je ze vast kan houd, schep dan het vruchtvlees eruit.
Mix het vruchtvlees door het knoflook mengsel
Doe in een kom
Sprenkel er wat olijfolie over en peterselie bovenop.
Bron: Paul Hollywood
0 reacties:
Een reactie posten