RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Sneeuwman Koekjes


Sneeuwman Koekjes

Zijn ze niet leuk? Deze sneeuwpop koekjes.
Leuk om met kinderen te maken.
De koekjes kun je al van tevoren bakken...
Doen....
Ze zullen het dubbel lekker vinden.

Ingredienten:

200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram suiker
100 gram boter (+ extra voor invetten)
1 groot ei(lichtjes geklopt)
1 theelepel vanille extract

Voor te decoreren:

wit en blauw fondant glazuur
wit en zwart teken glazuur (in penvorm)
Sprinkels
48 kleine chocolade balletjes

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Doe de bakmeel en de suiker in een kom.
Roer even door
Doe de boter erbij en maak er een soort kruimeldeeg van 
door de boter met je vingers door het bloem suiker mengsel te wrijven.
Voeg het ei en de vanilleextract toe en maak een zacht deeg
Vet een bakplaat in met boter
Rol het deeg uit en snij er rondjes uit.
Leg ze op het bakblik en bak ze ca 10 a 12 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen op een rek
Decoreer ze als ze volledig koud zijn.

Rol het witte fondant glazuur uit en maak cirkels net zo groot als de koekjes
Borstel de onderkant van het glazuur in met koud gekookt water en leg die kant op het koekje
Druk het voorzichtig aan.

Rol de blauwe fondant glazuur uit en steek er zelfde grootte rondjes uit
Halveer deze en bevochtig ze met koud gekookt water en "plak " ze vast op het koekje als hoedje
Borstel het hoedje met koud gekookt water en bestrooi met sprinkels
Neem de witte teken glazuur pen en bewerk de hoed naar je eigen idee.
Druk voor de neus en bovenop het hoedje een druppel witte teken glazuur.
Druk hier een bolletje chocolade op.
Neem nu de zwarte teken glazuur en maak de oogjes en de mond.
Laat alles goed drogen.



0 reacties:

Een reactie posten