maandag 3 maart 2014

Stilton en Chutney Rarebit


Stilton en Chutney Rarebit

Lekkere hapjes die niet misstaan bij een high tea 
of een borreluurtje....
De chutney kun je goed afgesloten nog een paar maanden bewaren 
Zet ze dan in de koelkast...

Ingredienten:

Voor de CHUTNEY

2 rode uien (in dunne plakken) 
4 eetlepels bruine suiker
100 ml balsamic azijn 

Voor de RAREBIT

300 gram Stilton (verkruimeld) 
200 gram Parmezaanse kaas (geraspt) 
2 eetlepel crème fraîche 
2 eieren (los geklopt)  
2 theelepels grove mosterd 
6 sneetjes  brood 

Bereiden:

Doe de uien, suiker en balsamico azijn in een pan op laag vuur
Kook de uien voor ca 25 minuten
Roer af en toe in de pan
Laat afkoelen als de chutney gaar is

Mix de kazen en creme fraiche eieren en mosterd met peper en zout
Zet even koud weg
Maak de grill heet
Toast het brood lichtjes
Leg de sneetjes op een bakblik die bekleed is met bakpapier
Doe op ieder sneetje een theelepel chutney
Smeer het kaasmengsel over de sneetjes brood
Zet onder de grill voor 3 a 5 minuten tot het kaasmengsel bubbelt en goudbruin is
Serveer direkt


Bron: BBC Good Food 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten