Kerstbrood Pudding
Deze broodpudding is zo makkelijk te maken
Zelfs een kind kan het.
Dus laat ze maar helpen met brood snijden in dobbelsteentjes
En roeren in de schaal....
Hier lusten ze wel pap van......zeker weten.
Dessert
Scandinavische keuken
60 minuten
Ingredienten
1 kerststol zonder spijs
1 liter melk
300 gram suiker
1 ei
50 gr gesmolten boter
Bereiden:
Snij de Kerststol in stukjes.
Doe deze stukjes in een kom.
Meng deze met melk, suiker, ei en gesmolten boter.
Doe dit alles vervolgens in een ovenschaal en bak dit op 180 graden, 45 minuten in de oven.
Je kunt dit gerecht zowel koud als warm eten.
Het is ook heel lekker met vanillesaus of custardsaus!
Bron: Rudolph van Veen
Aanpassing van Maria ( Roxy-Floxsy):
karnemelk ipv gewone melk
vanillemerg van 1 vanillestokje
koek- en speculaaskruiden
2 eieren ipv 1
pakje gedroogde abrikozen in kleine stukjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten