Cranberry Cream Cheese Pound Cake
Ingredienten:
250 gram boter (kamertemperatuur)
200 gram cream cheese (kamertemperatuur)
2 & 1/2 cup suiker
3 eieren
1 citroen (sap en zeste*)
1/2 theelepel amandel extract
1 theelepel vanille extract
2 & 1/2 cup cakemeel
1 theelepel zout
2 cups verse cranberry`s (met 1 eetlepel bloem bestrooien en even schudden)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Beboter een cakeblik en bestrooi met bloem
Het overtollige bloem eruit gooien
Klop met de mixer de boter en cream cheese samen tot een geheel
Voeg de suiker toe en klop tot eenlicht en fluffy mengsel.
Voeg een ei toe en klop tot het is opgenomen in het mengsel
Doe dat met het 2de ei en daarna het laatste ei.
Doe het citroensap en de zeste, de vanille en amandel extract erbij
Klop alles goed door
Doe het zout erbij
Daarna het cakemeel in 2keer
Schep de cranberry`s erdoorheen.
Schep het mengsel in een cakeblik en maak de bovenkant gelijk
Bak de cake ca 60 a 70 minuten tot hij gaar en bruin is
(controleer even met sateprikker, die moet schoon uit de cake komen als je erin prikt)
Laat de cake in het blik afkoelen voor je hem eruit haalt
Zet op een rek en laat geheel afkoelen.
* rasp van de citroenschil
Bron: Letsdishrecipes
Voor de Glazuur:
1/4 cup zachte boter
100 gram cream cheese
1 & 1/2 cup poedersuiker
1 theelepel vanille extract
Bereiden:
Klop de boter en cream cheese tot een zacht geheel.
Voeg de poedersuiker voorzichtig erbij
Als de poedersuiker is opgenomen de vanille extract toevoegen
Smeer de glazuur over de afgekoelde cake en zet de cake koel weg
Tot de glazuur is uitgehard.
Om te Garneren:
handje gedroogde cranberry`s
1 theelepel plantaardige olie
1/2 cup witte chocolade chips
Bereiden:
Smelt in een klein pannetje de chocolade met de olie (au bain marie)
Strooi de cranberry`s over de cake
Bedruip de cake met de gesmolten chocolade
(met lepel of doe de chocolade in een spuitzak en spuit dit over de cake.
Bron van de glazuur en garnering: omgchocolatedesserts
0 reacties:
Een reactie posten