Gebleekte Dennenappels.
Leuk om er versieringen mee te maken
Denk aan:
Kerststukjes, Slingers, Kransen en nog veel meer.
Maar eerst de gebleekte dennenappels.
Wat heb je nodig:
Kranten,
Bleekwater,
Emmer,
Huishoudhandschoenen,
Dennenappels,
Oude handdoek,
Iets zwaars (steen)
Pas op met het bleekwater met spatten
Doe dit het liefst buiten of in een schuurtje
Doe de dennenappels in een emmer
Giet er voorzichtig de bleekwater erover. (niet spatten)
De dennenappels gaan drijven en dat moet niet,
Leg er iets zwaars op (b.v. bord met een steen erop)
De dennenappels moeten onder het bleekwater staan
Laat de dennenappels 2 dagen in de emmer staan.
Haal ze uit de bleek en spoel ze af,
Leg kranten op een bakplaat en daaroverheen een oude handdoek
Leg hier de dennenappels op.
Laat ze drogen ca 14 dagen
In dit stadium zijn de dennenappels gesloten
Als ze droog zijn is de dennenappel mooi open en de geur van bleekwater is eraf.
Je kunt nu de dennenappels verwerken in allerlei versieringen
Of zet ze in een decoratieve pot.
0 reacties:
Een reactie posten