Slowcooker Cranberry Appel Cider met Kaneel
Inmiddels heb ik deze versie gemaakt van de cranberrie appel cider
We vonden het erg zuur en ik heb er 2 lepels suiker bij gedaan.
Het was lekker maar meer appelsap dan cider.
Voor cider moeten er toch meer specerijen bij zoals steranijs en een kruidnageltje
Maar de appelsap was lekker fris.
Ingredienten
5 gala appels (eindjes eraf en in plakken gesneden)
1 navel sinaasappel ( gepeld en in partjes)
3/4 cup cranberries
5 kaneelstokjes
6 cups water
Bereiden:
Doe alle ingredienten in de slowcooker en roer door
Zet de slowcooker aan 4 uur op hoog
Doe de slowcooker uit, en stamp de ingredienten fijn met aardappel stamper
Doe kaasdoek in een zeef en giet de cidermassa door de zeef
Laat uitlekken en gooi de pulp weg
Giet de cider in een fles en bewaar in de koelkast.
Serveer warm of koud met een kaneelstokje
0 reacties:
Een reactie posten