Frisse Garnalencocktails met Tomaten-Bieslookroom:
Deze frisse garnalen cocktail kwam ik tegen op het bloggie van Betty
Heerlijke recepten heeft ze.
Neem eens een kijkje op haar blog
klik op de link onder aan het recept....
(voorgerecht voor 4 personen – )
Ingrediënten:
2 sinaasappels,
300 gram Hollandse garnalen
1 sjalot, fijngehakt,
1 eetlepel kappertjes,
2 eetlepels tomatenketchup,
2 theelepels mosterd,
1 bakje bieslook (20 gram),
sap van 1 limoen,
1 eetlepel hazelnoten, fijngehakt,
1 eetlepel gembersiroop of acaciahoning,
3 eetlepels extra vierge olijfolie,
125 gram crème fraiche (of volle mayonaise).
Bereiden:
Snijd de boven- en onderkanten van de sinaasappels af.
Schil de rest van de sinaasappels, zodat alle witte schil is verwijderd.
Verpak de sinaasappels in vershoudfolie en leg ze 30 minuten in de diepvries.
Neem de sinaasappels uit de diepvries en verwijder het folie.
Snijd met een scherp mes flinterdunne plakjes van de sinaasappels.
Zet de plakjes rondom in 4 cocktailglazen.frisse garnalencocktails
Meng de garnalen met de sjalot, de kappertjes, 1 eetlepel ketchup, 1 theelepel mosterd, 2 theelepels fijngehakte bieslook en het sap van 1/2 limoen.
Voeg naar wens zout en peper toe.
Schep de garnalensalade in cocktailglazen en bestrooi met de helft van de hazelnoten.
Bewaar de garnalencocktails afgedekt in de koelkast, tot je ze gaat serveren.
Klop een dressing van de gembersiroop, 1-2 eetlepels limoensap, 1 theelepel mosterd en 3 eetlepels olijfolie.
Zet de dressing apart.
Meng voor de room de crème fraiche met 1 eetlepel tomatenketchup, en 2 theelepels fijngehakte bieslook.
Bewaar de room in de koelkast.
Vlak voor het serveren besprenkel je de garnalencocktails met de dressing.
Maak de cocktails af met de rest van de hazelnoten en de tomaten-bieslookroom.
Serveer direct!
Bereidingstijd: (30 minuten wachttijd + ) 30 minuten.
0 reacties:
Een reactie posten