Merinque Kerstboom
Als dit geen mooi dessert of gebak is....
Dan weet ik het niet meer
Het is gewoon zonde om op te eten....
En echt niet moeilijk te bereiden.
Ingredienten:
Voor de meringue
150 gram eiwit
300 gram suiker
½ theelepel cream of tartar
maizena om de trays te bloemen
Voor de vulling:
300 gram slagroom
150 ram cocosmelk (koud)
100 gram poedersuiker
1 theelepel vanilla extract
¼ theelepel cocos extract
voor de coulis
150 gram gemengde bessen (bevroren)
6 eetlepels tawny port of rode wijn
½ theelepel kaneelpoeder
Om te decoreren
150 gram frambozen
witte chocolade truffels (optional)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 150 graden celsius
En zet 2 bakplaten in de oven
Knip 3 circels uit bakpapier 16, 11 en 7 cm doorsnee
Mag groter, dat hangt van de grootte van de boom die je wil maken.
Plaats ze op de bakplaten en bestrooi ze met de maizena
Doe de eiwitten en de cream tartar in een kom en klop tot zachte pieken
In dit stadium mag de suiker erbij een eetlepel per keer terwijl je blijft kloppen
Blijf kloppen tot de suiker is opgenomen en de merinque stijve pieken krijgt
Voeg de vanille extract toe en klop dit door
Vul de circels met het merinque mengsel,
Gebruik een lepel om in vorm te krijgen
Doe wat van het mengsel in een spuitzak en spuit hoopjes merinque op het bakblik (kisses)
Zet de temperatuur op 120 graden celsius
Bak de bodems in de oven ca 1 a 1 & 1/2 uur
Draai halverwege de bakblikken om
Zet de oven uit en laat de bodems afkoelen met de deur open
Maak de coulis:
Doe alle ingredienten hiervoor in een pannetje en breng aan de kook
Zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen
Haal van het vuur en laat afkoelen en druk ze dan door een zeef en zet opzij.
Klop de koude cocosmelken de slagroom tot zachte pieken
Voeg de poedersuiker, vanille extract en cocos extract toe
Doe in een spuitzak
Neem de grootste bodem en zet op een cakestandaard of mooie schaal
Souit de creme over deze laag heen zet er frambozen en de truffels in.
Zet de 2de bodem hier op.
Spuit deze ook met de creme en de frambozen en truffels
Zet dan de 3de bodem erop en herhaal de creme,frambozen,truffel laag
Zet hierop de kisses die je hebt meegebakken.
Druppel voor het serveren de coulis over de kerstboom....
0 reacties:
Een reactie posten