Zalm met Cranberry, Peterselie en Notenkorst
Heerlijk....Zalm
Dit feestelijke gerecht ziet er niet alleen mooi en kleurrijk uit
Ook de smaak is erg lekker
Ik kwam het recept tegen op het blog van Nadia Lim
Heerlijke visrecepten vind je er...neem eens een kijkje....
Ingredienten:
1 cup panko paneermeel (grove paneermeel)
1/2 cup gedroogde cranberry`s + 2 a 3 eetlepels voor garnering.
1/4 cup amandelschaafsel
1/4 cup pijnboompitjes + extra voor garneren.
Zeste van 1 citroen
1/3 cup fijn gehakte peterselie
zeste van 1 sinaasappel
1/3 cup gesmolten boter + 2 a 3 eetlepels voor erover te druppelen.
Verse zalmzijde (ca 3 pond)
Citroen in partjes
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Mix in een kom de panko, cranberry`s, amandelen, pijnboompitjes, peterselie, tijm en de citroen en sinaasappel zeste door elkaar.
Roer de boter erdoor en kruid met peper en zout.
Droog de zalm met keukenpapier en verwijder graatjes die er nog inzitten
Leg de zalm op het bakpapier van de bakplaat
Velkant naar beneden
Strooi er peper en zout over
Schep het pankomengsel bovenop de zalm
Verdeel het erover heen...
Zet de plaat in de voorverwarmde oven
Bak de zalm 20 a 25 minuten tot de zalm net gaar is en de korst goudbruin
Garneer met de overgebleven cranberries en peterselie
Geef er de citroenpartjes bij.
TIP:
Lekker met krieltjes en een salade met waterkers, avocado, asperge`s en sinaaspappelpartjes
Bron: Nadia Lim
0 reacties:
Een reactie posten