Schelvis /Kabeljauw met Bacon en Blauwe Bessen Salade en Citroen Vinaigrette
4 personen
Ingredienten:
4 visfilets (Schelvis of Kabeljauw of ander witvis)
12 plakjes bacon
8 cups romeinse sla
8 cups spinazie
2 cups blauwe bessen
1 & 1/2 cuprode ui (dun gesneden)
Olijfolie
Zout & verse zwarte peper
Citroen Vinaigrette
1 & 1/3 cup olijfolie
2/3 cup verse citroensap
2 theelepels citroen zeste
Zout & zwarte peper (naar smaak)
Bereiden
Bak de bacon in de koekenpan bruin en knapperig
Leg ze op keukenpaper om uit te lekken
Giet 2 eetlepels olijfolie in dezelfde koekenpan bij het vet van de bacon
Zet op half hoog vuur en laat het heet worden
Spoel de visfilets af en dep ze droog met keukenpapier
Kruid beide kanten met zout & peper
Doe de vis in de pan en bak ze ca 4 a 5 minuten
Keer de vis om en bak ze nog eens 4 a 5 minuten
Tot de vis gaar is
Haal uit de pan en zet opzij
Leg de schoon gewassen sla in een slakom
Met de spinazie, blauwe bessen en rode ui
Hussel door elkaar
Klop de olijfolie, citroensap en zeste tot een vinaigrette
Kruid met peper & zout
Druppel de vinaigrette over de sla
Doe de salade om een mooie platte schaal
Leg de vis erboven op en de plakjes gebakken bacon (mag verkruimels zijn)
Voeg meer vinaigrette toe naar smaak
Dien gelijk op.
Bron: reeladventurefishing
0 reacties:
Een reactie posten