Appel Beignets
Wat is het verschil tussen een appel beignet en een appelflap
De appelbeignet is een lapje bladerdeeg met een vulling van appel.
De appelflap is een schijf appel die je onderdompelt in een beslag
En dan gaat frituren.....
Ingredienten:
125 gram tarwebloem
1 mespunt zout
3 middelgrote eieren
1½ eetlepel zonnebloemolie
125 ml bier (flesje 330 ml)
1 citroen
4 Pink Lady appels (of een andere zoete en aromatische appel)
3 theelepels gemalen kaneel
1 liter arachideolie
4 eetlepels poedersuiker
Bereiden:
Zeef de bloem boven een grote kom.
Maak een kuiltje in het midden en doe hier het zout, 1/3 van de eieren en de zonnebloemolie in.
Roer het deeg van buiten naar binnen een paar keer door met een garde en voeg al roerend het bier toe.
Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rusten op een warme, tochtvrije plek.
Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 ÂșC.
Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
Schep ze voorzichtig door het beslag.
Pers de citroen uit.
Schil de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor.
Snijd de appels elk in 5 gelijke plakken.
Besprenkel ze met citroensap om verkleuring te voorkomen en bestrooi met de kaneel.
Haal de plakken appel door het beslag, laat uitlekken en doe in de frituurpan.
Frituur in porties in 5 min. goudbruin.
Keer halverwege.
Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.
Serveertip:
Serveer warm, lauw of koud
Bron: Allerhande
Appelflappen...
1 pak Koopmans Roomboterbladerdeeg of Bladerdeeg
4 friszure appels (Goudrenet, Elstar of Jonagold)
snufje kaneel
snufje suiker
1 ei (losgeklopt) of water
eventueel 50 g rozijnen
Bereiden:
Haal de bladerdeegplakjes van elkaar en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien.
Verwarm de oven voor.
Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes.
Bestrooi de appelblokjes naar smaak met kaneel en suiker.
Meng hier eventueel rozijnen door.
Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met het appelmengsel.
Vouw de appelflappen dicht en druk de randen goed aan.
Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het losgeklopte ei of met water en strooi er suiker over.
Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Bron: Koopmans
0 reacties:
Een reactie posten