RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Appelbeignets en Appelflappen.



Appel Beignets

Wat is het verschil tussen een appel beignet en een appelflap
De appelbeignet is een lapje bladerdeeg met een vulling van appel.
De appelflap is een schijf appel die je onderdompelt in een beslag
En dan gaat frituren.....

Ingredienten:

125 gram tarwebloem
1 mespunt zout
3 middelgrote eieren
1½ eetlepel zonnebloemolie
125 ml bier (flesje 330 ml)
1 citroen
4 Pink Lady appels (of een andere zoete en aromatische appel)
3 theelepels gemalen kaneel
1 liter arachideolie
4 eetlepels poedersuiker

Bereiden:

Zeef de bloem boven een grote kom. 
Maak een kuiltje in het midden en doe hier het zout, 1/3 van de eieren en de zonnebloemolie in. 
Roer het deeg van buiten naar binnen een paar keer door met een garde en voeg al roerend het bier toe. 
Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rusten op een warme, tochtvrije plek.
Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 ÂșC. 
Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. 
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. 
Schep ze voorzichtig door het beslag. 
Pers de citroen uit. 
Schil de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor. 
Snijd de appels elk in 5 gelijke plakken.
 Besprenkel ze met citroensap om verkleuring te voorkomen en bestrooi met de kaneel.
Haal de plakken appel door het beslag, laat uitlekken en doe in de frituurpan. 
Frituur in porties in 5 min. goudbruin. 
Keer halverwege. 
Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.
Serveertip:
Serveer warm, lauw of koud

Bron: Allerhande



Appelflappen...

1 pak Koopmans Roomboterbladerdeeg of Bladerdeeg
4 friszure appels (Goudrenet, Elstar of Jonagold)
snufje kaneel
snufje suiker
1 ei (losgeklopt) of water
eventueel 50 g rozijnen

Bereiden:

Haal de bladerdeegplakjes van elkaar en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien.
Verwarm de oven voor.
Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. 
Bestrooi de appelblokjes naar smaak met kaneel en suiker.
Meng hier eventueel rozijnen door.
Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met het appelmengsel.
Vouw de appelflappen dicht en druk de randen goed aan.
Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het losgeklopte ei of met water en strooi er suiker over.
Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin.

0 reacties:

Een reactie posten