Gerookte Goudse Kaas Scones
Ingredienten:
Voor de scones:
2 cups bloem
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel zwarte peper
1 theelepel suiker
1 theelepel baksoda (zuiveringzout)
125 gram boter (snij in achten)
1 ei
1/2 cup slagroom
1/2 cup goudse rookkaas
1 ei om te besmeren en 1 eetlepel slagroom (samen los geklopt)
Bereiden:
Voor de scones:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Doe de bloem zout peper en zuiveringszout in een keukenmachine
Gebruik de pulse knop om alles even te mixen
Voeg de helft van de boter toe en gebruik weer de pulseknop om de boter erin te werken
Voeg daarna de slagroom, ei en de rest van de boter toe.
Als dit is vermengd doe je de geraspte kaas erbij en pulse nog even met de knop
Haal het deeg uit de kom (het luikt kruimelig maar je knijpt het zo tot een bal)
vorm en rol het deeg uit tot een rechthoek
Snij het in 3 repen en leg die op elkaar
Rol het deeg nu uit snij het in 6 stukken
Snij er 6 stukken van
Leg ze op de bakplaat en bestrijk met mengsel ei en slagroom
Bak ze in de over ca 30 minuten tot ze goudbruin en luchtig zijn.
0 reacties:
Een reactie posten